Witam .Proszę o pomoc w w/w tematach.Mam Opla Kadetta, 1,3 i założony w nim nowy parownik.I od czasu kiedy mam go zainstalowanego to mam problemy z rannym rozruchem silnika.Byłem u gazownika i stwierdził że to prawidłowość że mimo że jeszcze jest ciepło to każde odpalenie przynajmniej ranne powinno odbyć się na paliwie i po chwili przełączyć na gaz.Czy to jest prawidłowość????.Jak miałem stary parownik to odpalał rano bez problemu ,chyba że zimą to wiadomo odpalenie na benzynie ,ale żeby teraz jak jeszcze jest ciepło????.Pozatym dręczy mnie jeszcze problem nadmiernego zużycia gazu.Do niedawna palił mi gdzieś 7,5 l gazu na setke/silnik niespełna 1,3/był bardzo ekonomiczny ale od pewnego czasu brał mi ponad 11 na setke i byłem przekonany że to membrana w parowniku,i zdecydowałem się na wymianę na nowy parownik.Wymienilem przy tym wszystkie świece,a zużycie gazu nie wiele spadło.I pali mi obecnie około10,5 l gazu na sto km.Proszę o sugestie co jest mimo wymiany parownika i świec powodem zwiększonego zużycia gazu,Zaznaczam że nie szarżuje i jadę ekonomicznie.Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi