MotoNews.pl

Olej silnikowy do Avensis "01 2.0 D4D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam serdecznie.
Posiadam Toyote Avensis z 2001roku z przebiegiem 80tys.Jest to silnik 2.0 D4D.Interesuje mnie,jaki olej byl fabrycznie(tylko i wylacznie fabrycznie) wlewany do silnika.Bylbym bardzo wdzieczny za odpowiedz,poniewaz kupilem Castrol'a full syntetyka,najnowszego,do TD i nie jestem pewien czy go wlac czy nie.W instrukcji nic nie jest o tym napisane.Z gory serdecznie dziekuje.

Pozdrawiam

Mateusz

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-10-03 22:11:13 ]
[ powód edycji: upgrade tematu ]

Lej mobila, lej co chcesz mozesz tam nawet nasikac byleby nie Castrola
U nas mechanicy dziela sie na porzadnych i tych co do swoich aut leja Castrola
Castrol morderca silnikow

Napisalem, ze chce wiedziec jaki olej FABRYCZNIE tam jest wlewany:systetyk,polsyntetyk,mineral,jaka marka itp.W instrukcji jest napisane, ze toyota rekomenduje tylko Castrol

Cytat:
2006-09-22 17:57:07, MateuszM pisze:
Napisalem, ze chce wiedziec jaki olej FABRYCZNIE tam jest wlewany:systetyk,polsyntetyk,mineral,jaka marka itp.W instrukcji jest napisane, ze toyota rekomenduje tylko Castrol

Bo ma podpisanął jakąś umowę z Castrolem U mnie oryginalnie był zalany jakimś 0 lub 5W-30 TOYOTA OIL (syntetyk), słyszałeś o takim , bo ja nie Zmieniłem na Mobilnego i Tobie też radzę to zrobić.
P.S. U mnie w aso nie polecają Castrola

wszyscy mechanicy z bogatym bagazem doswiadczen polecaja mobila .....ja tez polecam mobil-a

Dziekuje PanowieProsze,napiszcie mi jeszcze,ile litrow oleju silnikowego wchodzi do tej awansis 2.0 d4d???Z gory serdeczne dzieki.

Cytat:
2006-09-24 14:25:17, MateuszM pisze:
Dziekuje PanowieProsze,napiszcie mi jeszcze,ile litrow oleju silnikowego wchodzi do tej awansis 2.0 d4d???Z gory serdeczne dzieki.

Witam,

teoretycznie do tego silnika wchodzi 6,5 litra.
Mnie, a wymieniałem już trzy razy, nigdy tyle nie weszło
Nie zmienia to faktu, że i tak musisz kupić 7 litrów.
Moja Ave ma obecnie 177 tys km. i śmiga na polecanym na tym forum oleju Mobil1 5W50.

Pozdrawiam
Grzesiek

P.S.
Może poczytałbyś sobie w wolnej chwili do czego służy taki najdłuższy klawisz na klawiaturzy zwany spacją?