| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Fiskomp TOYOTA DRIVER Toyota CarinaE 2.0 b ... Rzeszów | 2006-09-25 10:36:25 Witam.
No niestety zima idzie już do nas dużymi krokami i z tego powodu jak bumerang wraca pytanie o płyn do chłodnicy. W tej chwili w mojej Carince E mam zalany płyn Borygo (taki poprzedniej właścicielce wlano). Dostałem od znajomego koncentrat płynu chłodniczego Ford Super Plus Premium, jak zauważyłem jest koloru różowego. Jego numer specyfikacyjny to WSS-M97B44-D. Mam pytanie czy mogę bezpiecznie wymienić Borygo na ten płyn ? Czy czasem nie zaszkodzę mojemu układowi chłodzenia ? Czy jest to wogóle technicznie właściwe. Ile płynu wchodzi do układu ? Koncentrat mam za free (4l-przy optimum wyjdzie 8l chłodziwa), więc dlatego się zastanawiam czy by było może warto, ale też nie chciałbym wg przysłowia "zamienił stryjek, siekierkę na kijek". Czy ktoś obeznany w temacie mógłby mi doradzić jak mam postąpić ? I czy wymiana płynu jest skomplikowana w Carince E. Samochodzik to Toyotka Carina E, 2.0l benzynka. Za pomoc z góry serdecznie dziękuję. pozdrawiam, Fiskomp |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2006-09-25 15:12:13 Ja bym lal tego forda, zly napewno nie jest bo w koncu to plyn forda.
|
marty06 Carina II 2.0D XL warszawa | 2006-10-16 00:11:16 A ja zalałem Castrol Antifreeze Koncentrat bez rozcieńczania i wszysko jest ok ![]() |