MotoNews.pl

Pytanie do znawcow - simeringi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam corolle 1.3i 12V (2EE) z 1991 r. i pytanie czy simering na wale korbowym pod kołem pasowym jest identyczny z tym pod kołem zamachowym ?

Mogę to wieczorem sprawdzić w EPC.

dobrze by było, podobno sa takie same. Dzieki

Uszczelniacze na wale korbowym są różne:
tył - 75x100x8.5RH
przód - 35x49x6RM

a czy wazne jakiej firmy sie kupi? jesli tak to jaką polecacie?

jeśli nie chcesz robić dwa razy to kup orginalne w ASO

No tak w ASO, ale zaspiewali mi 150 PLN, a pojazd ma 15 lat a zamienniki dobrych firm sa w cenie do 30 PLN

elring,goetz, rainz to zakładaj

Cytat:
2006-09-26 08:29:48, mirwin pisze:
No tak w ASO, ale zaspiewali mi 150 PLN, a pojazd ma 15 lat a zamienniki dobrych firm sa w cenie do 30 PLN

Ja bez bólu dałem 120zł za uszczelniacz wału a moja cari jeszcze starsza...
A Ty, co ostatecznie kupiłeś i za ile?

Pozdrawiam

jeszcze nie kupiłem ale mechanik stwierdził że CORTECO bedą dobre bo takie w serwisie zakladaja

corteko to mogą zakładać w serwisie fiata

Cytat:

Ja bez bólu dałem 120zł za uszczelniacz wału a moja cari jeszcze starsza...
A Ty, co ostatecznie kupiłeś i za ile?
Cytat:

No tak ale ty masz Carine a ja Corolle a to już inna klasa.

Cytat:

corteko to mogą zakładać w serwisie fiata
Cytat:

Może w Fiacie też zakładają ale ta firma produkuje tylko uszczelniacze dla wszystkich. To tak samo jak usłyszałem że sprzęgła VALEO so do d..., ale dlaczego montują je prawie we wszystkich nowych toykach.

I jeszcze jedno, pewnie ze mozna zakładac tylko oryginały ale pytanie brzmi po co? jak wartośc auta nie przekracza 3000 PLN. Lubie swoja toyke ale jest już stara i czas jej powoli sie kończy a każdą złotówke wydana na część w serwisie wolę odłożyc na nowszy samochód. W wieku 15 lat to i części bedzie potrzebowała więcej nie ma co się oszukiwać. Ktoś ma na oryginały to niech kupuje.
Ciekawe jak wydałbym te 150 na oryginał i okazałoby sie że wał w miejscu simmeringu jest wyrobiony to kasa w błoto. To na tyle i dzieki za opinie i podpowiedzi.

elring jest droższy o 5 zeta,goetz o 4 zeta ,rainz o 12 zeta,żadna różnica jak dla mnie,po co drugi raz robota

Mirwin - dziwnie wyszły te cytaty i nie wiem czy ode mnie oczekujesz odpowiedzi ale ja kupiłem ten uszczelniacz.. oryginalny za 120zł.
A o wyrobienie wału w tojce to sie nie bałem.

Pozdrawiam

oddaje auto w dobre rece więc nie bede sie przejmował co wkładają.