Przewody WN do samarki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Czy moglibyście podać kilka firm, które produjkują przewody dobrej jakości? Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Sprobuj -> MEDBRYT.
Podobno sa niezle i cena nie odstrasza.

Kontynuuję wątek, tylko, że mi chodzi o przewody do 110 i uwaga do samary są inne. Aktualnie mam jakieś chyba niemieckie, czy francuskie, ale szczerze powiedziawszy to nie jestem z nich zadowolony, bo mam je trzeci drugi lub trzeci rok a jedna końcówka uległa odkształceniu.

Bardzo dobre przewody wysokiego napięcia produkuje Bosch, Champion i NGK. Są po porostu niezawodne. Podaj jaki konkretnie masz silnik w swojej 110-ce (pojemność i ilość zaworów) to napiszę numer fabryczny i cenę. Pozdrawiam.

Cytat:
2004-12-24 01:23:07, mwarchalowski pisze:
Kontynuuję wątek, tylko, że mi chodzi o przewody do 110 i uwaga do samary są inne.

a dlaczego twierdzisz że do samary są inne? skoro silnik i osprzęt jest taki sam.

Faktycznie, Góral ma rację. Do Samary 1.1 1.3 1.5 i do 110-ki 1.5 i 15 16V idą te same przewody. Nr. bosch 0 986 356 726, koszt w detalu za kpl. to ok. 70 zl.

Cytat:
2004-12-24 09:45:46, Góral pisze:
a dlaczego twierdzisz że do samary są inne? skoro silnik i osprzęt jest taki sam.

Niekoniecznie. Mam dwie Samary-wtryskowa i gaznikowa. Przewody nie sa wspolwymienne, gdyz inne maja koncowki od strony aparatu/modulu zaplonowego.

Artur, ale ja mówię tylko o samarze wtryskowej.

Wiem to z autopsji, ponieważ kupiłem kiedyś przewodu od samaru i miały inna końcówkę przy bloku cewki, jeździłem na nich trochę, ale mechanik z serwisu powiedział mi, że te przewody jednak są inne.

czyli kupiłeś przewody do wersji gaźnikowej.
w modelach mpi samara ma ten sam osprzęt. chyba że masz bocha. ale w twoim profilu widziałem raczej GM'a

Przecież jak bym kupił od wersji gaźnikowej to został by mi luzem 5 przewód czyż nie tak?? No, ale mogę pójść na kompromis i powiedzieć, że trafiłem na jakiś felerny wypust.

Czy ktoś z kolegów ma już przewody NGK, jaki się sprawdzają?? Jak długo jeździcie na dobrych przewodach??

[ wiadomość edytowana przez: mwarchalowski dnia 2004-12-27 11:05:18 ]

Witam!!
doradzcie prosze jakie kupic najlepsze przewody WN i jakie swiece( za pewne wielu z Was doradzi mi NGK) musze już je wymienić bo w nocy mam super bajer- podświetlany silnik pewnie bede t owszystko kupował w łodzi wiec jeśli ktoś zna jakis porzadny sklepik to prosze niech sie ze mna podzieli ta istatna informacja.
poozdro i dzieki

[ wiadomość edytowana przez: dcnt dnia 2005-12-28 18:19:14 ]
[ powód edycji: dołaczono do juz istniejacego watku ]

Witam - po dobre kable masz niedaleko - http://www.janmor.pl

A świece tylko i wyłącznie ISKRA - są trwalsze od NGK.

Witam
Leszek nie wiem skąd u ciebie to uwielbienie dla Iskier?.. primo, nie wiadomo czy są produkowane do Samary, bo jeśli chodzi o klasyki, to NIE MAJA W PRODUKCJI świec do Łady 2101-2107, proponują te same co do DF'a czy Poldka, a w katalogach WSZYSTKICH innych firm są to INNE swiece.. mają nieco inne parametry pracy.
Co do trwałości, swiece NGK wytrzymują tyle ile powinny, po 25 tys km, świece nalezy wymienić, wszytskie świece

Iskry sa produkowane do samary ale niestyt nie polecam jezdze na iskrach i nie jestem z nich zadowolony Pozdro

Ja również. Kiedyś wytrzymały rok to jest jakieś 10 tys., teraz po niecałym roku znów widzę, że powoli lipa. Co polecacie w zamian ? I do tego jakie kable ? Bo chcę wszystko od razu zmienić.

Cytat:
2005-12-28 18:52:35, sheriffnt pisze:
Witam Leszek nie wiem skąd u ciebie to uwielbienie dla Iskier?.. primo, nie wiadomo czy są produkowane do Samary, bo jeśli chodzi o klasyki, to NIE MAJA W PRODUKCJI świec do Łady 2101-2107, proponują te same co do DF'a czy Poldka, a w katalogach WSZYSTKICH innych firm są to INNE swiece.. mają nieco inne parametry pracy. Co do trwałości, swiece NGK wytrzymują tyle ile powinny, po 25 tys km, świece nalezy wymienić, wszytskie świece

Nie uwielbienie, ale zaufanie. Miałem i NGK i Bosch, ale najlepsze i najtrwalsze okazywały się Iskry. I mylisz się Mirku, bo produkują Iskty do 2107:

STANDARD
FE65PS
SZCZELINA 0.6 mm

Ważne, żeby nie kupować Iskty gaz - bo to jest podobno pomyłka.

Misiek - namiary na kable ci podałem, a świece to sobie kup NGK skoro nie masz zauwafania do iskier.

Witam
Leszek, a te świece to jakies nowe? bo ja powtarzam, zawsze produkowali do Dfa, przy okazji pisząć że sa do Ładnej, ale one mają inne parametry, KAZDA firma produkująca świece produkuje inne do Ładnej a inne do Fiata, większe zauafanie mam do lepiej dobranych parametrami świec, także z moich i nie tylko moich doświadczeń uważam że są lepsze do łądnej, zarówno na gazie jak i benzynie, co trwałości nieraz przekroczyłem termin wymiany, ale tylko Iskry włąsnie potrafiły mi zdechnąc ze starości

PS kiedyś miałem takie zdarzenie, kupiłem Iskry ponieważ nie dostałem akurat NGKów, mój kolega posiadacz DFa, kupił włansie NGKi i bardzo na nie klął, szybka wymiana i oba autka zagrały jakoś radośniej

[ wiadomość edytowana przez: sheriffnt dnia 2005-12-29 01:01:51 ]

Echh a ja z rozrzewnieniem wspominam oryginalne rosyjskie. Mialem takie jak kupilem Samare - pozniej wymienilem, jak sie okazalo niepotrzebnie, bo to nie w nich tkwil problem Podobno jeszcze ktos mial takie zakupione dawniej na bazarze jak jeszcze handlarze zza wschodniej granicy przyjezdzali masowo do Polski. Ale niestety gdzies zaginely wraz z tym jak pozbyl sie Łady
Chyba przetestuje te NGK.