CARINA E WYCIERACZKI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam problem z dostaniem mechanizmu wycieraczek do mojej toyki a jak juz znajde to mi wlosy deba staja ile to kosztuje mam prosbe czy moglibyscie napisac ile to kosztuje u was bo ja trafiam tylko w granicach 250-300 i to za urzywke normalnie szok tyle kasy i niewiadomo ile to podziala poszaleli dodam ze to 96 rok

Co się dzieje ? Powoli chodzą ?
Wyjąć, rozebrać, przesmarować, poskładać, założyć i jeździć
Z wybiciem osiek z obudów może być ból i później ze zbiciem tulejki, ale da się przy pomocy młotka, śrubokręta, kuchenki gazowej i oleju/nafty/WD40/itp.*
U mnie jak na razie już 3 albo 4 lata chodzi po takim zabiegu
Pozdro.

* niepotrzebne skreślić

Cytat:
2006-10-12 21:22:39, Perzan pisze:
Co się dzieje ? Powoli chodzą ? Wyjąć, rozebrać, przesmarować, poskładać, założyć i jeździć Z wybiciem osiek z obudów może być ból i później ze zbiciem tulejki, ale da się przy pomocy młotka, śrubokręta, kuchenki gazowej i oleju/nafty/WD40/itp.* U mnie jak na razie już 3 albo 4 lata chodzi po takim zabiegu Pozdro. * niepotrzebne skreślić

Perzan u mnie 2 lata , czym my to smarowali, zwyklym smarem lozyskowym ?

A co do kuchenki to zdaje egzamin w 100% mozna nie tylko usmazyc jajecznice ale i odkrecic zapieczone wycieraczki )

no u mnie powybijaly sie koncowki i juz raczej nic sie z tym nie da zrobic bo juz ktos przy tym kombinowal wczesniej i popsul jest tak ze jak wezme na sredni bieg do jak schodza w dul to wala mi w maske a jak na gore to potrafia zaskoczyc za slupek i koniec wycierania wtedy otwarcie szyby i reczne zalozenie na szybe ale to tylko na raz bo zaraz to samo wiec musze wymienic caly mechanizm

Oryginalny mechanizm wycieraczek, tzn. silnik, prowadnice i takie "bazy" pod ramię wycieraczki kosztują w Toyocie 860PLN (ASO Radość) i można kupić tylko całość, poza tym facet z serwisu powiedział, że bardzo często mechanizm wycieraczek pada w 5 - 7 letnich samochodach... Wiec bierz używane i nie narzekaj Ja znalazłem na szrocie mechanizm wycieraczek za 150 PLN (niesprawny silnik) i z mojego starego i tego ze szrotu, taki znajomy magik zmontował mi jeden mechanizm sprawny Rzecz zdarzyła się w Carinie II. Pozdrawiam,

Cytat:
2006-10-13 19:52:58, adaskoianna pisze:
no u mnie powybijaly sie koncowki i juz raczej nic sie z tym nie da zrobic [...]

Zobacz jeszcze, czy na pewno to się wytarło od strony mechanizmu. Materiał z którego są robione ramiona wycieraczek jest bardziej miękki niż ten na czopie od mechanizmu. Może tylko masz resztki materiału z ramion powbijane w ząbki na czopie i wygląda jakby bbyło zjechane na gładko ? Na ogół lecą zęby w wieloklinie ramion, a nie mechanizmu.
Chociaż przy obecnych cenach i dostępności używek lewostronnych sam nie wiem co lepiej...
Pozdro.

no niestety to sa czopy jak by byl wieloklin od ramion to by nie bylo problemu bo to mozna by zrobic a tam to chyba bede cos kombinowal i probowal naspawac i na nowo nawiercic zobaczymy co z tego wyjdzie