MotoNews.pl

Tłumik 126elx z "katalizatorem"

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
sorki ze wrzucam tutaj, ale powiedzcie mi czy taki tłumik jest cos wart wiecej, czy jako zwykly tlumik go dac na allegro..?
pozostałosc po maluchu... rok 2000, przejechane na nim ok 10000km

pracuje w hurtowni motoryzacyjnej i zeby cie nie sklamac nowy tlumik z katalizatorem do malczana kosztuje 300-400zł

placa chyba 150 zl za kilogram wkladu z katalizatora platyna panie platyna

noo to konkrtetnie...to gdzie to skupuja...?

musisz popytac u mnie jest kilka pktow gdzie biora , jest tez kolo co objezdza warszaty
pytaj u tlumikarzy oni powinni wiedziec

A czy aby na pewno tłumik z elx'a to prawdziwy katalizator ?

dzwonilem do tłumikarza i powiedzial mi, że w maluchu jest katalizator metalowy- nic nie warty i go nie kupi
woytaz

mam pytanie odnosnie takiego tłumika rozni sie on tym ze rory nie łaczal sie z puszka jedna z przodu druga z tylu tylko najpierw obie razem sie zlanczaja a potem z puszka z przodu puszki i tak sobie myśle jakby odciac puszke od rury i dospawac do niej kolanko a na koncu jakas chromowaną koncowke. jak myslicie wyjdzie z tego jakis sportowy tłumik jak cos a'la wupex????? robil ktos cos takiego??? jak to sie ma odnosnie osiagów???

jak mniemam chodzi ci o usuniecie puszki i zostawienie samej rury :/ nie odkryles ameryki, jesli o to ci chodzi tylko normalny wolny przelot. oprocz tego ze bedzie se darlo to jak popierdzielone to zawrotnych osiagow na tym nie uzyskasz

dobrze zrozumiales! to jak da to cos czy nie ma sobie co głowy zawracac ??? bo jesli chodzi o brzmienie to mam tlumik speeder chodzil jak seria to wywiercilem wnim 5 dziór fi 10 i teraz wlancza alarmy na parkingach i spoko strzela jak sie spusci z obrotów a to chyba trudno uzyskac w maluchach(zaplon nie jest opuzniony). to jak zakladac czy nie bo jak ma dac 1km to rezygnuje????????????

jakby to dobrze obliczyc to moze by cos dalo, a takto to oprocz tego ze paly cie zgarna na peirwszym rogu to moze nawet pogorszyc osiagi

mnie sie kiedyś nudziło i do rur od tłumika eleganta( te co schodzą sie 2w1) dospawalem kawałek rurki tej samej srednicy i zagienta na koncu tak, by wychodziła normalnie jak seria efekt... dramatycznie głosno, przeraźliwie brzydki dzwięk, ale marchewy puszcza taaaakieee moze na tjununk szoł użycze komuś ??

edit: w sumie może jak uszczelnie teraz silnik tak z ciekawosci porobie testy na tym wynalazku jak to w ogóle ma sie do serii

[ wiadomość edytowana przez: -maly- dnia 2007-03-14 22:49:08 ]

ja se cos takiego uspawalem , glosne masakrycznie , dzwiek wg mnie duuuuuuzo ladniejszy od tekli i nawet troche osiagi poprawilo

[ wiadomość edytowana przez: DRIFFTER dnia 2007-03-14 22:56:04 ]