MotoNews.pl

Przyspieszanie a kontrolka od recznego ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm

jak przyspieszam to mi sie zapala kontrolka od recznego nie jest to tak ze swieci caly czas ale mozna tak powiedziec ze mruga jak puszcze gaz to jeszcze chwile potrafi sie palic a pozniej gasnie lub jak delikatnie zaciagne reczny to tez gasnie.

Dzisiaj tylko kilka razy zwrocilem ze sie zapalila i nie zawsze przy przyspieszaniu sie zapala.

Czego to moze byc wina

poziom płynu hamulcowego prawidłowy? spróbuj odpiąć kostkę od czujnika poziomu plynu, czy będzie tak samo jak piszesz

Za niski poziom płynu hamulcowego

potwierdzam poziom płynu

może także być zapowietrzony ( nieszczelny ) układ hamulcowy

na 100000% malo plynu hamulcowego w zbiorniczku: )

Wczoraj zagladnelem pod maske i tak patrze a tu plynu w zbiorniczku jest ponad kilka milimetrow ale na bank wiecej niz 0,5 mm od tej gornej kreski MIN
no to odpielem wtyczke od tego korka na gorze i przeszyscilem ja (sam nie wiem po co ) i tak na chwile zopstawilem i zapalam auto zaciagam recznhy a tu nawet kontrolka sie nie zapalila i nawet nie wiem czy powinna sie swiecic ze cos nie tak z czujnikiem bo wtyczke wyciagnelem

POzniej wszystko poskaladalem i jade ani razu sie nie zaswiecila nic nawet nie mrugnela.

Dzisiaj przed chwial wrocilem i jak tylko ja mu w gaz to kontrolka sie swieci (w czasie jazdy)

No i teraz zglupilalem Fakt ze plyn nie byl juz dosc dawno wymieniany tez nie odpowierzane hamulce byly ale nie wiem co moze byc jeszcze przyczyna

I tak jeszcze przy okazji dodam ze essina jest ojac a ja tylko z essa korzystam co jakis czas i ajk mnie widzi ze cos grzebie przy samochodzie to zaraz mam zadyme

Witam
odgrzebalem troszke stary temat ale wlasnie mnie dotyczy

mianowicie jak u kolegi w trakcie jazdy zapala sie i gasnie albo miga kontrolka recznego
najdziwniejsze jest np ze jak jechalem na 4 z predkoscia okolo 30 km/h to bylo slychac glosna prace skrzyni i kontrolka sie swiecila

miga w trakcie normalnej jazdy czy hamowania czy przyspieszania
poziom plynu hamulcowego jest po srodku miedzy MIN a MAX.

hamulce byly odpowietrzane
sprawdzane styki w zlaczce czujnika poziomu plynu

co to moze byc ??

i

ja równiez potwierdzam poziom płynu walczyłem z tym samym

u mnie był taki objaw jak było za mało płynu

Witam
jak pisalem wczesniej plynu jest tyle ile trzeba a kontrolka nadal miga

może czujnik padł?

Normalna sprawa w esach, trzeba dolać płynu do max, nie pomaga, wymiana czujnika.

dzieki za pomoc

jak uporam sie ze sprzeglem to dam znac co i jak ...

sprawdź klocki i tarcze hamulcowe. Na 100% do wymiany