DOHC i DRLA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
wiem ze moze powtorze jakis watek ale interesuje mnie zsynchronizowanie dellorciakow na kolektorze do dohc.jesli ma ktos jakies info a ten temat to prosze o pomoc

Cztery manometry podciśnieniowe, każdy podpiety pod kazdy gaźnik i oto najprostrza metoda.......

Cytat:
2006-11-15 15:41:49, simon_pg pisze:
Cztery manometry podciśnieniowe, każdy podpiety pod kazdy gaźnik i oto najprostrza metoda.......

pod każdy przelot

sproboj u motocyklistow ( znaczy jakis serwis moto ) dla nich bateria gaznikow to chleb powszedni i powinni sobie dac rade, nawet w warszawie taka usluga kosztuje okolo 50 pln

jak je zestroic to wiem
tylko mam problem z synchronizacja ich na kolektorze chodzi doladnie o to jak to jest zrobione bo lezace maja tylko jedno ciego otwierajace obydwa gazniki
natomiast przy stojacych chcac je skrecic z kolektorem nie praktycznie miejsca na jakikolwiek synchronizator

Cytat:
2006-11-15 15:41:49, simon_pg pisze:

wystarczą 2, bo w DRLA obie przepustnice są na 1 osi, więc są one zsynchronizowane

Cytat:
tylko mam problem z synchronizacja ich na kolektorze chodzi doladnie o to jak to jest zrobione bo lezace maja tylko jedno ciego otwierajace obydwa gazniki
natomiast przy stojacych chcac je skrecic z kolektorem nie praktycznie miejsca na jakikolwiek synchronizator

możesz rzucić jakąś fotką jak to u ciebie wygląda?

Cytat:
2006-11-15 17:34:40, rk131 pisze:
jak je zestroic to wiem tylko mam problem z synchronizacja ich na kolektorze chodzi doladnie o to jak to jest zrobione bo lezace maja tylko jedno ciego otwierajace obydwa gazniki natomiast przy stojacych chcac je skrecic z kolektorem nie praktycznie miejsca na jakikolwiek synchronizator

pod kolektorem też jest miejsce

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

odp:schwepes jeszcze to nie wyglada bo mam gazniki i kolektor na stole nie zainstalowane w aucie
odp:mar125 a jak to zrobic??

Cytat:
2006-11-15 22:53:32, rk131 pisze:
odp:schwepes jeszcze to nie wyglada bo mam gazniki i kolektor na stole nie zainstalowane w aucie odp:mar125 a jak to zrobic??

chciałbyś zobaczyć ?

ps.zaraz poszukam fotki i wkleje...

u mnie jest tak :

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

[ wiadomość edytowana przez: mar125 dnia 2006-11-15 23:11:25 ]

no mniejwiecej o takie info mi chodzilo
tylko teraz powstaje problem jak to zrobic na abartowskim waflu bo co jak co ale sie troche rozni