MotoNews.pl
10 Carina II 2.0 benzyna nie pali (165872/18)

Carina II 2.0 benzyna nie pali

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Nie wiem co sę dzieje. Może ktoś miał taki sam problem. Mianowicie jak mi samochód postoi na deszczu lub w wilgoci to nie chce odpalić. byłem u elektryka ale mówił, że przewody sa wpożo. ale kto go tam wie czy to sprawdził. samochód jeśli już odpali to jeździ, ale przy gwałtownym dodaniu gazu dusi się i czasami przerywa. jeśli sie dobrze rozgrzeje to już nie ma problemu. Jeśli ktoś miał cos takiego to niech sie odezwie.

Jak wymienić żaróweczki w tablicy rozdzielczej w carina II?
z góry dziękuję za informacje.

[ wiadomość edytowana przez: MisiekII dnia 2006-11-19 18:33:28 ]
[ powód edycji: temat ]

Przewody to nie wszystko,pozostaje jeszcze rozdzielacz i palec rozdzielacza do wymiany.

żarówki wymienia się po wyjęciu zegarów. demontaż jest prosty

Sprawdz sam przewody na ewentualne przebicia.Zagrzej silnik tak by pracowal na biegu jalowym wez plyn do szyb np MR.Muscle i psikaj obficie po przewodach i aparacie zapl. jezeli silnik zacznie przerywac wymien palec kopulke kable swiece i spokoj na dlugo.Niema sensu wymieniac po kolei bo to tylko wydluza meczarnie.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Mam taki sam broblem. Doszedłem do tego , że to nie wina przewodów tylko lekko pękniętej kopółki (nawiasem mówiąc, jest to mało widoczne pęknięcie) Ja uszczelniłem kopułkę i zaczełem odpalać w rytualny sposób tz. przekęcam kluczyk w pozycję przed startem i czekam , aż elektryka zawarczy, zastęka i wtedy dopiero odpalam Reweelka (ale wymiana instalacji elektrycznej też jest ważna) mówie o przewodach wysokiego napięcia.

Pozdrawiam!

mialem identyczny przypadek (carina 1,6 4A-FE). Przy duzej wilgotnosci powietrza (mgla, deszcz) odpalenie samochodu bywalo niemozliwe. Po wizycie u "mechanika" okazalo sie ze mialem zla mieszanke...i przy takiej pogodzie silnik sie "zaklewal" - mala regulacja i problem z glowy. Odpala bez problemu bez wzgledu na pogode.
pozdrawiam