Filtr paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
chciałem wymienić filtr paliwa ale jakoś nie moge go zlokalizować-gdzie on sie znajduje??-i czy wymiana jest jakaś skomplikowana??

Cytat:
2006-11-18 10:00:52, Ori83 pisze:
chciałem wymienić filtr paliwa ale jakoś nie moge go zlokalizować-gdzie on sie znajduje??-i czy wymiana jest jakaś skomplikowana??

Nie wiem, czy dobrze zlokalizowałem, ale patrząc po wyglądzie filtru, który zdemontował Cromm, jest on po prawej stronie patrząc od przodu maski przy nadkolu, dość ciasno i nie wiem jak to rozmontować, ale u mnie wyglada na w miare nowy i daję mu spokój.

pozdrawiam,

Zgadza sie, jest dokładnie tam gdzie opisał Fiskomp. Od góry nie ma szans żeby sie do niego dobrać. Od dołu też jest ciasno. Akurat w sobotę mechanik zmieniał u mnie ten filtr. Ciężko się do niego dostać. Podniósł całe auto na podnośniku, odkręcił tą plastikową, przeciwbłotną osłonę silnika o i grzebał sie z tym od spodu. Skasował 20 zł za wymianę.

[ wiadomość edytowana przez: gr1oszek dnia 2006-11-20 14:17:01 ]

Roboty dla wprawnego mechanika 5 minut, trzeba miec nasadke i przedluzke pol metrowa i klucz taki jakich sie uzywa do pomp hamulcowych czyli usztywniony ( nie pamietam jak sie fachowo nazywa) i tym kluczem sie go przykreca oczywiscie jedna strone nasadzahjjac na gwint filtra paliwa a drugi do .....przedluzki od grzechotki, mozna oczywiscie inaczej ale tak to sie powinno robic .

Trzeba zdemontowac caly dolot powietrza i wyciagnac filtr weglowy jest wicej miesca, kupic nowe podkladki jak nie ma w zestawie z filtrem (KNECHT miał) i tyle.