Z góry prosze o nie zamykanie tematu, wiem że podobne istnieją, ale potrzebuje szybko info, jak umieściłbym to w innym temacie mogło by przejść bez echa.
A teraz do rzeczy. Samochód Polonez Caro+ 1.6 GLI z instalacją gazową firmy BEDINI z komputerem, cała instalacja gazowa ma przebieg 43 tys.km. Odrazu mówie że na dwóch stacjach diagnostycznych sprawdzałem napis na testerze do regulacji brzmiał REGULACJA POPRAWNA.
Mam problemik polegający na bardzo wielkim spalaniu w granicach 18l/100km w mieście przy temperaturze każdy wie jakiej bo widać za oknami. Myślałem że oszukuja na stacji a tu okazało się że nie. Teraz mam pytanie, czy to możliwie żeby przy tankowaniu uciekało przez zawór, ale chyba było by przecież widać.
Jeśłi okaże się że to nie zawór tankujący, to co mam wymienić. Zwróćcie uwagę na przebieg 43 tys. bez niczego robionego poza regulacją i jedną wymianą filterka gazu (jakieś 7 tys. km temu go wymieniałem). Nie wiem może mikser sie zabrudził, parownik rozsypał, poradzcie coś bo ni cholery nie wiem co może być przyczyna tak wysokiego spalania, zastanawiałem się też nad krokowym ale naprawdę trudno mi określić. Ludzie pomóżcie bo mnie już krew zalewa normalnie.