MotoNews.pl

Politechnika Krakowska parking=mandat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam takie pytanie do studentów PK Krakowskiej. Jak robicie z parkingiem na ulicy Szlak i w okolicach? Bo kurcze dzisiaj śpieszyło mi się jak cholera patrze ul. Warszawska zamknięta objechałem stanąłem koło Galerii wracam po 2-óch godzinach a tu mandat za brak karty 50 zł może niewiele ale kurde studentowi się nie przelewa :/ Miałem to za wycieraczke wsadzone. Raczej zapłace ale KU### jak tam nie będe dzień w dzień po 6 zł płacił za parking i dopłacał do transportu Macie jakieś rady ?

ja stamtad mam 3 mandaty i jeszcze nie dostalem wezwania do zaplaty...w tej chwili najbardziej sie oplaca chyba stawac w galerii krakowskiej...

Aha to w sumie będe czekał aż mnie wezwą A z drugiej strony czy nie było kiedyś mówione że nie wolno za wycieraczke wkładać ? Na galerii trzeba będzie tak zrobić, albo na dworcu aby nie wjeżdżać do galerii. W poniedziałek sobie obadam

nie plac.
ja mam w cholere niezaplaconych i nic sie nie dzieje, firma ktora zbiera oplaty jest firma prywatna i nie ma dostepu do danych osobowych, a to oznacza ze nie maja cie jak znalezc.
mialem ostatnio przeprawe z panem sprzedajacym karty. zreszta za kazdym razem sie z nim kluce, on ze mam kupic, ja ze nie kupie i tak w kolko.
w kazdym razie powiedzial ze jak nie kupie to on wzywa policje. powiedzialem zeby wezwal no i przyszla prewencja.
co sie okazalo.
jesli nie kupisz karty, dostaniesz mandat za szybke to ci nic nie moga zrobic (nie podpisales przyjecia czyli de facto go nie dostales) moga skierowac sprawe do sadu grodzkiego ale tylko wtedy kiedy maja podstawy zeby ja wygrac i jesli watrosc tych niezaplaconych kwitkow osiagnie jakis tam pulap.
a zeby ci mogli udowodnic to potrzebuja nagrania wideo albo notatki policyjnej (tak bylo w moim przypadku, wiec kupilem karte parkingowa).
Policjanci na odchodnym powiedzieli zebym na drugi raz poprostu odjechal i sie nie przejmowal.

a ja staje zawsze pod zajezdnią pod nowym kleparzem tam strefy nie ma, a idzie sie 7 min wiec wcale daleko nie jest

Właśnie widze że prywatna firma. A co do jakiegoś udokumentowania widze żę zaczęli z aparatami latać. Olewam to jak przyjdzie z sądu to zaczne się martwić. Ale strasznie mnie wkurza że PK nie ma własnych parkingów jak np UJ , AGH :/

kumpel się zawsze wbijał na kampus, tyle że jego wpuszczali, bo w swoim BMW wyglądał jak jakaś szycha, conajmniej syn rektora a mnie z maluchem nie wpuścili, to się nazywa sprawiedliwość. ale jak masz jakąś droższą fure to możesz próbować, kumplowi nigdy nie odmówili otwarcia. Ja stawałem przy szlaku, dostałem dwa mandaty,ale nie płaciłem. stawałem też czasem przy wjeździe od kleparza ale widziałem ostatnio że się wzięli za to i blokady zakładali. w tej chwili to galeria jest chyba najlepszym rozwiązaniem, szkoda że jej nie było jak tam studiowałem :/ 3mka

Oj tak przy tym wjeździe jest zakaz i się nie pieprzą i blokują :/ Kumpel dostał blokade = 100zł + 1 pkt karny :/ Ehh i tak naprawde nie wiem czemu tam jest zakaz :/ Ja wiem że jest kwestia pieniądzy ale PK by się postarała o przesunięcie strefy :/ Hm na kampus niestety póki co maluchem nie wjade

Cytat:
2006-12-02 00:36:04, Ostry87 pisze:
Ale strasznie mnie wkurza że PK nie ma własnych parkingów jak np UJ , AGH :/

ee tam, wydział mechaniczny ma parking

ja bym nie szedl placic skoro miales to za wycieraczka. zawsze wiatr mogl to porwac i nie wiedziales ze dostales mandat bo ty sam niczego nie podpisywales

Cytat:
2006-12-02 01:06:27, -maly- pisze:
ee tam, wydział mechaniczny ma parking

Z tym że płatny kartą ale miejsca jes od groma więc zawsze da się gdzieś wcisnąć...

jaki platny? placil cos tam ktos kiedys?

sluchajcie a nie prosciej wykupic sobie karte postojowa?dawniej mozna bylo wykupic karte na parking na [olibude.karta kosztowala 50 zeta na rok i miales wjazd zarowno na teren polibudy przy warszawskiej jak i na mechaniczny.kasa w sumie zadna za rok a problemow o wiele mniej.radia nikt nie zapieprzy itd.

50 zł za rok ??!! pewnie ża łatwiej kurcze nawet nie wiedziałem. W poniedziałek się dowiem

za moich czasów tyle kosztowalo.dostajesz karte magnetyczna do bramy i masz problem z glowy

albo zdejmuj wycieraczki

tylko zaoczni maja teraz takie przywileje