Smród spalonego papieru z klimatyzacji w Avensisie 2006

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dziwny smród z klimatyzacji w Avensisie z 2006 roku.

Pojawia sie on gdy właczam klimatyzacje i przestaje go czuc po ok godzinie jazdy, to samo jest gdy wylaczam kimatyzacje.

Byłem juz tym problemem w serwisie i najpierw namietnie wymieniali mi filtr klimatyzacji, kabinowy a nawet komputer klimatyzacji mi wymienili a z klimy jak smierdziało tak smierdzi.

Poza tym jak na dworzu jest mokro lub nawet wilgotno to moge zapomniej o jezdzie bez klimy bo mi tak paruje auto.
A juz całkiem moge zapomniej o jezdzie w 4 osoby nawet w dłuzsza trase. Musze miec na stałe wlaczony nawiew odparowywania przedniej szyby bo inaczej to nic nie widze.

pozdrawiam

Ten smród to jednak nie papieru ale smród z brudnej klimy a dokładnie z kanałów (powstają tam grzybnie,szkodliwe dla zdrowia).A teraz zła wiadomość TEN TYP TAK MA.Jest na to rada ,albo jeździć cały czas z włączoną klimą,albo kupić środek do czyszczenia klimy w spraju z długim wężykiem i preparat wpuścić w kanały dolotowe(przynajmniej 2 razy w roku).Przerabiałem ten temat.
pozdro

A sila nawiewu jest ok? tak jak w identycznym?
Jest mozliwosc ze zaciera sie silnik wiatraka ,trzeba go wyjac i przesmarowac tulejki wirnika,lub faktycznie zrobic odkazanie klimy.Piana do odkazania oryginalna kosztuje jakies 50 zl w serwisie.

a czy to nie podlega gwarancji ???

panowie bez jaj,auto jest z 2006 roku to jakie zabrudzenia,grzyby czy zacieranie wiatraka,to by była paranoja...