MotoNews.pl

Problem z odcięciem zapłonu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.
Mój pierwszy post na forum.
Mam Toyote Cari 1,6 (85) i mam problem - po raz pierwszy zresztą od zakupu. Otóż przy odpalaniu załącza mi się alarm , odcina paliwko i gaśnie. Zdarza się to raz na jakieś dwa dni.
Co mam naprawiać?
Czy mam odwiedzić mechanika czy też elektryka czy też serwis ?
Nie wiem co mam robić - dzisiaj po raz pierwszy nie odpaliłem całkowicie autka - wyładowałem takim odpalaniem cały akumulator. Zwykle jak mam taką systację to po kilkakrotnej próbie przestaje załączać alarm i wszystko jest ok.
Co to może być?
Co mam robić?
Pomóźcie!!!

sprawdz alarm jesli przy odpaleniu wyje, pewno ma odciecie paliwa lub zaplonu i wariuje a potem martwic sie czym innym tylko do dobrego goscia od alarmow a nie partacza

[ wiadomość edytowana przez: stiopa46 dnia 2006-12-27 16:20:20 ]

Przy odpalaniu alarm załącza się "pika" dwa razy i samochód gaśnie/

Ja też myślę, że to problem z alarmem lub immobilajzerem.

Alarm mam domontowywany działa 6 lat zawiera immobilajzer dodatkowo mam też imobilaizer toyoty.
I teraz jeśli to imobilaizer to który?

Słyszałem też od kogoś że może coś być na cewce zapłonowej lub może to być z racji tej że przewody mam stare i gdzieś przerywa i załącza odcięcie zapłonu.
I bądź tu mądry.

Proponuję sprawdzić aku i ładowanie ,bo wygląda mi to na brak prądu;większość alarmów jak dostanie napięcie po wcześniejszym rozłączeniu uzbraja się automatycznie a u ciebie cały prąd idzie na rozrusznik.Może jeszcze możesz podać model alarmu ...I podstawowa sprawa jak jest zapięty -na ślinę czy na cynę

model alarmu to : Lexline Random code alarm profesional

Jak zapięty nie wiem ?
A gdzie to sprawdzić?

Co do ładowania akumulatora to rzeczywiście sprawdzę zaraz po nowym roku. Bo jak jest zaraz po ładowaniu to wszystko oki.

Cytat:
jak jest zaraz po ładowaniu to wszystko oki.

To potwierdza moje przypuszczenia

Cytat:
Jak zapięty nie wiem ?
A gdzie to sprawdzić?

Z centralki alarmu idzie wiązka przewodów ,które wpina się w instalacje auta i po tym jak ta wiązka jest poprowadzona w aucie i przylutowana czy tylko na skrętkę możesz wyrobić sobie zdanie na temat montażysty
Niestety nie znam tego alarmu ale dopisek "profesional" źle mi się kojaży
Powodzenia