MotoNews.pl
6 HZJ czyli Land cruiser w najbardziej wytrzymalej wersji (170105/0)

HZJ czyli Land cruiser w najbardziej wytrzymalej wersji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Kilka osob pytało mnie co , jak gdzie odnosnie wersji najnardziej extremalnie wytrzymalej a mianowicie lan cruiser hzj70 wzwyż..

Znalazłem kiedys stronke :
http://www.cruiser-connection.de/sites/autos.shtml

Chyba to firma która sprowadza te samochody w stanie fabrycznym, czy ktos, zna cos niemiecki i moze cos napisać, czy mam racje, moze cos przetłumaczyc, np. za jakie doposazenie trzeba doplacić..

Jak wiadomo są to wersje które podobno nie kupi sie w oficjalnej sieci dilerskiej ale ...włąsnie na zamowienie.

Jest tam wersja UN czyli jak mozna sie domyslac, dla ONZ-u ?
Moze ktos wie czym sie rozni wersja HZJ105 GX, UN-Version modelu HZJ105 od HZJ 105 STD/GX, General Spec. , oprocz wyposazenia dodatkowego typu klima, skora jakies pierdólki, moze jest jakies istotne roznice, np. zawieszenie, wzmocniona rama, podwozie itp. ??

zapraszam do wymiany zdań.

Jak wam sie podoba wogole wersja HZJ 105 STD/GX, General Spec. , wg. mnie ....marzenie
Ale kogo na nią stać

[ wiadomość edytowana przez: Cromm dnia 2006-12-30 11:41:27 ]

tylko hzj71 ,jeszcze z tym 4.2d

Ty myslisz o :
2L-T (turbodiesel) R4 2.4 l. (2446 cm3), 86 KM - (LJ71, 74, 7
2L-TE (turbodiesel) R4 2.4 l. (2446 cm3)
Bo te dwa sa tylko w wersji light duty czyli prado a najlepsze ciagniki i woły robocze czyli heavy duty to:
1HD-FTE (turbodiesel) R6 4.2 l. (4164 cm3), 168 KM - (HDJ78/79)
13B-T (turbodiesel) R4 3.4 l. (3431 cm3), 120 KM - (BJ71/74)

Bo wolnosacych kopciuchow raczej nie ?

Zapodałem tylko turbodisle w wersji J70.

Ty kojarzysz ta firme o ktorej pisalem w tytulowym wątku ?

na pierwszej stronie ostatnia na dole,oczywiście wolnossący 4.2d ,HZJ 71 General Spec. - Neufahrzeug
Preis: 35.960 € incl. MwSt.
Toyota Land Cruiser HZJ 71, Tropenausführung, 5-Sitzer mit Euro 3. Interessiert? Senden Sie uns über unser Kontaktformular eine Mail. Wir setzen uns dann umgehend mit Ihnen in Verbindung.

Technische Daten:

* Motor: 1HZ Wirbelkammer-Dieselmotor mit Schellglühvorrichtung
* Zylinder/Anordnung: L6
* Hubraum: 4164 ccm
* Leistung KW(Din-PS)/min: 96(130)/3800
* Drehmoment Nm/Upm: 285/2000
* Elektrische Anlage: 1 Batterie 12V/70 AH

http://cruiser-connection.com/system/_data/FZJ_71.jpg

fantastyczny ...

Co z niemiecka przetlumaczycie, jakies dodatki techniczne, wyposazenie .?

Cytat:
2007-01-03 11:04:47, Cromm pisze:
fantastyczny ... Co z niemiecka przetlumaczycie, jakies dodatki techniczne, wyposazenie .?

Nie powiem - ładne cacuszko.
Pod Krakchemią vel Alma (taki supermarket w Krakowie) często takiego widuję, tylko kolor ma brzydszy, bo czerwony i na benzynę jest. Dziewczyna nim przyjeżdża na zakupy.