MotoNews.pl

BMW 318 tds 95" 320 000km czy warto ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam okazję kupienia BMW 318 tds kombi z stanem licznika 320 000km rocznik 1995. Nie zależy mi na osiągach tylko na prowadzeniu się auta oraz ekonomice jazdy. Mam przeznaczone na to jakieś 12000 zł. Znalazłem auto u faceta który miał je od 2002r (teraz kupił nowe BMW i to sprzedaje). W aucie nic nie stuka nic nie puka, stan tapicerki b.dobry. Zrobione zawieszenie, napełniona i zregenerowana klima (wymiana chłodnicy), tylni most nie wyje, wg moich oględzin samochodzik jest bezwypadkowy. Trochę boję się tego przebiegu (320 tkm) i stanu silnika, z zamierzam kupić auto na conajmniej 2-3 lata. Auto wg. papierów regularnie serwisowane i silnik suchy, nie dymi itp. Proszę poradzcie mi czy warto interesować się autem z takim przebiegiem, podkreślam że w grę wchodzi tylko diesel i "3" w kombi, nie chce kupić "okazyjnie" u handlarza ze skręconym licznikiem itp.

Nie napisałes ile to auto kosztuje... o ile liczniknie jest krecony a stan oceniasz na taki jak napisałes i sie na tym znasz to po co kombinowac..

tymczasem zapraszam do watku który jest na takie pytanie przeznaczony.