Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
wojtekwro kadett c limo / astr ... Wrocław | 2007-01-28 23:06:41 witam,
mam takie pytanko do wtajemniczonych już. Jaką metodą moge pozbyć się starego lakieru z mojego kadeta?? znane mi są 3 metody chemia piaskowanie "scieranie papierem" Co do piaskowanie to zdania są mieszane odkształca nie odkształca Chemia napewno nei jest obojętna wobec "blachy" jakie mogą być skutki uboczne tego No i ostatnia też różne opinei słyszałem, że można sobie namieszać w planach A chciałbym całe autko "odkuć" ze starego lakieru maznąć jakimś podkładem i zająć blacharką. Po tym etapie oddać go w ręce lakiernika. |
![]() mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2007-01-29 17:09:56 jeżeli mówisz o tym kadziu C (notabene super fura) to ja bym użył nitro, nadmiar odparuje. Chyba że i tak masz rdzę na blachach to wtedy piaskowanie tak czy inaczej Cię nie minie.
|
wojtekwro kadett c limo / astr ... Wrocław | 2007-01-29 22:30:59 tak chodzi o tego kadeta co jest, w moim profilu. Co dokładnie da mi nitro ?? Mi chodzi o to, żeby usunąć lakier i znaleść właśnie miejsca gdzie pojawia się rdza, a także auto było szpachlowane. |
![]() mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2007-01-30 10:45:03 no jeśli tak to do gołej blachy, czyli szlifierka albo piaskowanie
zerknij do youngtimerów opla na tym forum, tam był kiedyś temat o piaskowaniu nadwozia [ wiadomość edytowana przez: mutra dnia 2007-01-30 10:46:12 ] |
wojtekwro kadett c limo / astr ... Wrocław | 2007-01-31 10:41:24 szukałem na oldtimer opel ale nic tam nie ma ;/
a czy piaskowanie nadwozia nei okształci zbytnio blachy wiem, duże płaskie pow. lepiej pominąć, a jak usunąć lakier z dachu i maski ?? tarcza scierna szlifierka i do roboty?? odpada chemia bo podkład którego chciałbym użyc nie może byc stosowany an pow. przygotowane chemicznie. Więc wchodzą tylko w grę met. mechaniczne, które pozwolą uzyskać odp. chropowatość materiału. |
![]() mutra Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2007-02-05 19:28:28 nie wiem czy wam to pomoże ale znajomy jak robił garbusa to pojechał piaskowaniem po wszystkich blachach i nic się nie stało, wydaje mi się że to kwestia odpowiedniego gradientu scierniwa jakiego się używa do piaskowania.
Maske to bym ręcznie zrobił - szlifierką oscylacyjną. Całego samochodu to jużby mi się nie chciało ![]() |
Danteush Gdansk | 2007-03-26 07:41:34 witam , moze to pomoze widzialem u jednego blacharza ze on ze zderzaczka przedniego sciagal lakier jakims plynem , posmarowal go czekal a puzniej skrobal a lakier platami odchodzil do samego plastiku ale to pewno mocna chemia wiec na bleche nie zdrowa . |
BeeMWe (S) BMW 525 24v Olsztyn | 2007-03-29 17:40:56 Jak usunąć resztki lakieru z felg aluminiowych??
Może kilka szczegółów: felgi z dużym polerowanym rantem i głęboko wpuszczonymi wieloooma "szprychami". Na tych szprychach w niektórych miejscach pozostały resztki czarnego lakieru, jak go usunąć. Nie będe chciał potem felg lakierować, wole żeby zostały surowe. Najlepszy byłby prosty, szybki i przyjemny sposób ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() lukwel Opel Senator A Wisznice | 2007-06-05 15:15:47 na usunięcie lakieru jest prosta metoda zmywacz do lakieru dostepny w każdym sklepie lakierniczym jest w spreju !!!!! ne niszczy blachy ani plastiku !!!! |