Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() bast Volvo v40 kuj-pom | 2003-05-30 21:27:43 Wracając dzisiaj do domu zapaliła mi się na pulpicie lampka od oleju...pojawiło sie to gdy skrecałem....Dolałem oleju bo stan zbliżał się do minimum..Na chwilę to pomogło lecz nie na długo....Kontrolka pali się na biegu jałowym,gaśnie natomiast gdy silnik wchodzi na wyższe obroty...Ludzie RATUNKU!!!! Czyżby..... ...........???? |
![]() shaq_ OMEGA 'A' LUBLIN | 2003-05-30 22:22:15 nie chce byc zlym prorokiem ale takie objawy sa jak autko lapie luzy na panewkach na wale glownym ![]() ![]() |
![]() DanDan HONOROWY WETERAN BMW Świętochłowice | 2003-05-30 22:23:03 Witka, myśle że obroty lub pompa oleju. |
![]() daro_el opel omega A Elbląg | 2003-05-31 15:33:56 a ciekawe jaki ty masz oleja zalany i ile juz na nim przejechales??!! wlej shell a zwyklego i moze... pomoze |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-10-03 10:19:45 Panowie luzu, duzo luzu.
Kontrolka zapala sie gdy: -brak oleju -zbyt male cisnienie -jak jest bardzo rozgrzany olej, lecz w tym przypadku powinna zgasnac przy podwyzszeniu obrotow. Male cisnien moze byc spowodowane roznymi przyczynami jedna z nich to pompa, alez oczywiscie. Wymien olej jesli masz stary 8-10 tys km. Zalej na 3/4 stanu pomiedzy maks a min. Nie wiem jaki masz silnik ale jesli c20ne to wlej 3,75 na drugi dzien sprawdz stan i uzpelnij.Pojezdzij troche i zobacz co sie bedzie dzialo. Narzie odpus sobie kupno nowej pompy olejowej i remont silnika. |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-10-03 11:51:39 No i wlej gęściejszy. Jeśli jeździsz na 5W- lub 10W-, wlej 15W-. |
![]() PiotrS LOB WETERAN LO016 Gdańsk | 2003-10-03 12:52:42 hej stary przeciez wiesz wszysko!
To po co sie pytasz ? |
![]() Kociol Oplel Omega Caravan Szczecin | 2003-10-03 13:06:24 Wiem to co w ksiazce wyczytalem na ten temat, dlatego pytalem sie czy ktos to robil juz i jaki to efekt dalo....
|
![]() BodzioMV6 MV6 Toruń | 2003-10-03 17:02:28 Jakieś 5 lat temu kiedy jeszcze byłem szczęśliwym posiadaczem omesi 2,0 kombi miałem podobne objawy.Przyczyna okazała się wręcz śmieszna.Kabelek łączący ten czujnik z kontrolką miał lekkie przebicie i kiedy skręcałem autkiem to kontrolka się zapalała,działo się tak też gdy miałem wrzucony luz bo silnik miał lekkie drgania.Ciekawe czy brałeś taką możliwość pod uwagę,Zachęcam do sprawdzenia.Pozdr |
![]() MionicK LOB SYMPATYK Opel Omega B Kraków | 2010-12-28 19:56:46 Odswieze kotleta... ![]() Otoz moja oma b 95r x20xev po zmianie silnika z vectry, po zmianie panewek od wrzesnia jezdzila w miare ok. no ale z czasem jak nadeszly mrozy to i problemy sie pojawily, Wiec: Za kazdym razem po odpaleniu zimnego silnika (po nocy, czy po postoju 10-12h w pracy) zapala sie czerwona kontrolka oleju, po ok10 sek gasnie zeby po kolejnych 20 sek zapalic sie znowu i gasnac (i tak kilka razy) az do momentu nagrzania sie silnika. Po nagrzaniu wszystko ok. Olej lotos semisyntetic 10w40 poziom ok 2 mm ponizej max'a. Dodam ze pompa jest nowa czujnik wymieniony... No i na szukajce tez bylem no ale wiekszosc miala cos podobnego tylko ze na rozgrzanym silniku i zazwyczaj palila sie jakas pomaranczowa kontrolka. Za wszelkie sugestie i pomoc z gory dzieki... Pozdrawiam Łukasz. |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2010-12-28 19:59:52 wpierw to zmien olej na jakis normalny bo chyba gorszego oleju nie ma. |
![]() MionicK LOB SYMPATYK Opel Omega B Kraków | 2010-12-28 20:53:58 a co to znaczy normalny olej??? mozecie cos polecic... moze zostac 10w40 czy moze zalac olejem o innych parametrach...??? |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2010-12-28 21:16:32
a dlaczego? jakieś konkrety? |
![]() Jaroslav LOB SYMPATYK Opel LUBLIN | 2011-01-02 21:16:38
Olej GM zalany po remoncie do czystego silnika, duży wyciek z miski, dolewam lotosa bo jestem na ich stacji i mają w dobrej cenie - za parenaście kilometrów zaczynają stukać szklanki na wolnych, jedna kreska na wskażniku ciśnienia ( 1 bar). Wymiana oleju na nie Lotos - szklanek nie słychać, ciśnienie 2-3 bary na wolnych. |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2011-01-02 22:20:13
niewysilone pierdopędy = bardzo często Lotos, Castrol, Shell, co tam w promocji wypatrzę ![]() Omegi = GM 10W40 + czasem Ceramizer i nie narzekam, żółtek ma fory to mu zmieniłem na Valvoline 10W40 Maxlife Fikus = zawsze olej Ford, do 110tys km był 0W30, po 110tys km daję 5W30 motory - tu nie ma zlituj, w każdym od zawsze tylko Valvoline, syntetyki, nigdy nie zawiodły. |
MEGA_3 LOB WETERAN caravany dziwne Kalisz | 2011-01-02 22:25:40 cena oleju silnikowego nie świadczy o jego jakości.
te najtańsze/tanie są niejednokrotnie równie dobre i lepsze w parametrach fizykochemicznych jak te najbardziej reklamowane/najdroższe czyli podobno najlepsze, a tylko dlatego, że nie ciągną za sobą wielomilionowego kosztu marketingowego. a lotos jako producent i marka to równie wysokiej klasy i reżimów technologia co te najbardziej znane "płynne technologie" ze starej EU dla większego zamętu mam taki olej spełniający wysokie normy i nie ma logo giganta olejowego i jest dwukrotnie tańszy niż jego brat z logo giganta olejowego i oba mają identyczne własności, identyczne patenty prawnie zastrzeżone, ale ten pierwszy dużo tańszy jest sprzedawany pod logo producenta samochodu, ale nie GM, tyle, że BMW. Dlaczego tak jest? P.S. jakie testy robiłeś na potwierdzenie tezy, że lotos i GM to szit, a inny drogi markowy olej to optimum żądanych parametrów? [ wiadomość edytowana przez: MEGA_3 dnia 2011-01-02 22:32:29 ] |
homer171 LOB SYMPATYK Esesman Wrocław | 2011-01-02 22:58:33
Taki ze korbowód bokiem wychodzi i panewka jest przytarta z braku smarowania. Spadek cisnienia na poszczególnych cylindrach ciezkie krecenie na zimno odkładanie sie nagaru spalanie oleju. Zabawne to jest ze najezdzacie ze Lotos, Orlen czy GM jest taki super a sami na takich olejach nie jezdzicie. A ja nie mam racji tylko szukam dziury w całym tylko ze ja z doświadczenia widze co sie dzieje z tymi olejami. Znam ta firme która robiła olej dla BWM na ta chwile juz niestety nie produkuje dla Bawari i jakis czas temu pojawily sie własnie katalogi tego oleju w IC. |