Złomowiska...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
u nas w PL jest nie do pomyslenia zeby jakieś auto dłuzej gdzies postało , zaraz amatorzy złomiarze sie z takim pojazdem rozprawiają , niedaleko mnie gdzie mieszkam jest poligon , pamietam za małolata było pełno starych armat , czołgów na nim , jakiś samochodów do cwieczeń wojskowych ,samolotów , ogólnie złomu w brud , dziś poligon jest wyczyszczony ze wszystkiego co mozna na złomie sprzedac , nawet most zelazny który był postawiony na nim złodzieje rozebrali i rozkradli , ot cała polska , a gdzie indziej... złomowiska samozwańcze w lasach są i nikt tym sie nie przejmuje auta , poporzucane po lasach i równiez nikt tym sie nie pzrejmuje

gdzieś w lesie

Ciekawe rzecz , fajnie z tymi autkami na wygnaniu

Widzisz Sterciu, bo u nas dbają o ekologię, i jak coś się pojawia na "rynku wtórnym", to zaraz zostaje rozchwytywane

Cytat:
2007-02-05 07:00:52, marcin032 pisze:
Widzisz Sterciu, bo u nas dbają o ekologię, i jak coś się pojawia na "rynku wtórnym", to zaraz zostaje rozchwytywane

dokładnie - recycling działa

jak tak patrze na te fotki tego czegoś 'ala żuk
przypomina mi się widok jak naszego żuka znalećli w lesie po tym jak go buchneli z cała paką towaru
też mniej wiecej podobnie stal miedzy drzewami

Ten na końcu to jakiś klasyk ....... (był)

Suchy o którym mówisz ?? o tym cięzarowym mercedesie 408 czy tym czymś niebieskim , a moze to zielony , nie to chyba rdzawy kolor ma ??

i jeszcze kilka fur do odzysku

Weź Sterciu nie mogę na to patrzeć... szkoda mi tych aut fajne fury po remoncie mogły być a tak to smutne i żałosne złomy
To zielone coś jest piękne...

o tym szarym chyba mercedesie

Ten to nawet poduchy miał

Mi najbardziej szkoda GTO

tutaj złomowisko , same fajne furki ten ostatni najfajniejszy z tych dwóch mnejszych fotek takiego bym chciał , zeby sobie go odmalowac i chociazby postawić na ogródku

jak ktoś ma jakieś ciekawe fotki wraków z ulic naszych pięknych lub innych moze wrzucić CzapCzap a jak tam w Irlandii nie stoją jakieś porządne poopuszczane auta na ulicach tam ??

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-02-05 20:03:41 ]

Cytat:
2007-02-05 19:51:01, sterciu pisze:
lub innych moze wrzucić CzapCzap a jak tam w Irlandii nie stoją jakieś porządne poopuszczane auta na ulicach tam ??

nie stoja , czasem cos widac na polach rzucone , no ale to prywatny teren. Tutaj kazdy ma pole ogrodzone (nie jak w polsce, ze kolo drogi mozna zejsc na pole, tu sa ploty wzdluz drog.)

Te amerykanskie autka budza we mnie respekt

w grecji jak byłem kiedys na Corfu to na poboczach porzucone Mercedesy E klasa okularniki potrafiły stac juz nie wspomne o tych starszych , pamietam polonez sie trafił tam porzucony , cytryny te z pnełmatycznym zawiasem ,i jeszcze inne

Co Do amerykańskich aut to wystarczy sie do jakiegoś lasu wybrac i masz

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-02-05 20:17:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: sterciu dnia 2007-02-05 20:18:32 ]

szkoda tych fur wiele kasy i cierpliwosci jak ktos by chcial niekture doprowadzic do stanu pierwotnego

jak sie w glab francji pojedzie to tez takich duzo jest zlomowisk lesnych ale tam to w srodku lasu sa zlomowiska gdzie sa na bierzaco auta dowozone i wywalane

Leśny cmentarz wraków

Jak mozna dopuscic do zapuszczenia takich cudeniek

ehh kiedyś odrestauruje sobie jakiegoś takiego złoma

Aż łza się w oku kręci jak ogląda sie taki cudeńka pozostawione na pastwę losu tyle unikatów...
Tak samo 2 inne zakładki: Weterani szos i Czekają na lepsze czasy. Kosmos... takie niespotykane modele w takim stanie

Z niejednego by HotRoda zrobił