FILTR KABINOWY

« Poprzedni | Nastpny »
Forumowicze, czy w Toyce Carina E Xli `94 (wyprodukowana w Wlk. Bryt.) jest filtr kabinowy. Jesli jest to gdzie?

szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj....

to forum te posiada tak opcj

Cytat:
2007-02-12 20:14:58, RRadzio pisze:
Forumowicze, czy w Toyce Carina E Xli `94 (wyprodukowana w Wlk. Bryt.) jest filtr kabinowy. Jesli jest to gdzie?

Filtr jest. To pierwszy kretynizm w tym samochodzie. Wymiana jest upierdliwa. Filtr znajduje si na prawo od pedau gazu . Jest tam taka zalepka a pod ni siedzi filtr. Jak kupisz nowy to zawsze doczaj instrukcje montau. Filtr jest z 2 czci. Najpierw pchasz jedn do gry a potem dopychasz druga - co jest trudne bo musisz walczy z pedaem gazu, dywanikiem i spadajc drug czscia filtra na dl.
Pozatym samo jego usytuowanie jest kretyskie bo jest za dmuchaw i cay syf wpada do dmuchawy ktra przez to jest gona .

Drugi kretynizm w Carinie E jaki odkryem to miejsce montau filtra paliwa. ciki dostp i w dodatku po kilkunastu latach rdzewieje przewd zasilajcy paliwo i nie mozna tego cholernego filtra odkrci.

A trzeci kretynizm to nawiewy. rodkowym nawiewem poza dwoma lewymi pozycjami leci zimne powietrze. Niby mozna go zamknc rcznie kkiem ale po kilkunastu latach nie jest ju to szczelne i dmucha mrone powietrze.

A czwarty to mocowania lamp tylnych i przednich kierunkowskazw na wcisk. Ile ja si naszarpaem eby je wyrwa do wymiany arwek. Moe jak to jest nowe to nie ma problemu ale jak kto ich nie wyjmowa kilka lat to jest jazda. Ja pomaem jedna tyln lampe - tak mocno trzyma ten plastikowy zaczep .

A pity to elektryczne podnosniki szyb i zrywajce sie w nich linki.

To sa moje uwagi po zakupie Cariny E ze susznym przebiegiem ponad 200 kkm i po 3 wacicielach. Ale co oczekiwac po 13 -letnim samochodzie.

[ wiadomo edytowana przez: Parker dnia 2007-02-13 11:30:46 ]

PARKER dzieki za szybka i wyczerpujaca odpowiedz. pozdro.

Cytat:
2007-02-12 20:14:58, RRadzio pisze:

Prawdopodobnie nie masz filterka , ja w XLI 94 nie mialem. A klime masz , bo jesli klima jest to filtr napewno jest. Miejsce i wymiane opisal swietnie Parker

MOJA TOYKA NIE MA KLIMY tez tak podejrzewalem ze filtra w niej nie bedzie. I tak musze tam sie dorwac i rozebrac wszystko bo cos dostalo sie do wentylatora i na II i III biegu cos strasznie "furkocze" w niej. TRZEBA NACIAGNAC PONCZOCHE I NIC JUZ TAM NIE WPADNIE!

« Poprzedni | Nastpny »