1,6 4a-fe spalanie LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam mam toyote celice 1,6 silnik 4afe wydanie w celicach przewidywało tylko 105KM i mam problem ze spalaniem
benzyny paliło 9 i za duzo na niej nie zrobilem bo odrazu LPG zalozylem i jest tak:
przy naprawde oszczednej jezdzie do 100 km/h i powolnym rozpedzaniu auta pali jakies 10,2
przy ostrzejszej jezdzie przewaznie do 4tys obr i predkosciach przelotowych 130-140km/h - 10,7
wczoraj z trasy 190km predkosc przewaznie byla stala 110-120km/h spalanie 10,5

To dużo? Ja we wszystkich swoich autach z gazem (3 szt.) miałem spalanie na gazie większe jakieś 20-30%.

wszystko zależy jeszcze jaka instalacja jest załozona w samochodzie.
druga generacja zawsze bedzie więcej palić niż wtrysk gazu.

_wydra napisz jaką masz instalke ale wg mnie to całkiem normalne spalanie

zawsze trzeba liczyc ze LPG przy dobrej konfiguracji musi ci spalić ok. 2-3 litra wiecej LPG niz PB.
Jak chcesz jezdzic na ubogiej mieszance to szykuj portfel na remont silnika...

instalacja 1 generacji
jak prowadzielem auto z belgii przy wygłupach i czestych predkosciach dochodzacych do 180km/h spalil mi 7 litrów Pb
a teraz przy 120km/h 10,5l LPG

Jak na mój gust wszystko w porządku. Nawet do 40% więcej (tak jak u mnie). W zależności od trasy to jest 10-14l/100km.
I nie psuj sobie silnika. Dołóż tam jeszcze przynajmniej elektronikę, niech to będzie II gen.
Pozdro.

Mozesz sobie ta instalacje troche "skrecic". To latwa pokusa,
z tym, ze zajzy Ci do portfela w bardziej drastyczny sposob
niz oplata za dwa dodatkowe litry gazu

Leszek

wedlug mnie jest oki mam ten sam silnik zagzowany i spalanie jest bardzo rozne od8 z chaczykem lit do ponad12 w zalerznosci trasa czy miasto i jakie kola mam zalorzone 14 pali mniej na17''pali wiencej jesli chcesz to podam ci pozniej spalanie :: jesli chodzi ci po glowie zuborzenie mieszanki to nie radze szkoda silnika lepiej litr wiencej niz go remontowac

[ wiadomość edytowana przez: stiopa46 dnia 2007-02-16 22:56:13 ]

nie no jak zuborze mieszanke to mocy tez straci a tego nie chce
elektroniki to raczej nie dołoże jak cos to blos ale to odległe plany bo nie wiem ile jeszcze pojeżdze tym autkiem
narazie na lato kola 16 i szersze opony tak ze jeszcze spalanie w góre

Cytat:
2007-02-17 11:13:40, _wydra pisze:
nie no jak zuborze mieszanke to mocy tez straci

i wypali gniazda zaworowe