MotoNews.pl
4 Yaris II - problem z uruchamianiem silnika (176116/18)

Yaris II - problem z uruchamianiem silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam taki problem - mianowicie czasami zdarza sie, ze silnik nie probuje nawet sie uruchomic. Deska rozdzielcza jest podswietlona, sprzeglo wcisniete do konca, a mimo to nawet nie probuje pracowac po przekreceniu kluczyka. Czy ktos moze mial cos takiego? Z gory dzieki za odpowiedz
Andrzej

mialem tak kiedys w kadecie to byla wypalona stacyjka dokladnie styki chyba ze alarm ci nawala

Sprawdziłbym i przejrzał zacisk rozrusznika i jego samego.

A czy jesteś pewien, że wciskasz sprzęgło do końca?
Yaris II ma zabezpieczenie - jeśli nie wciśniesz w samą podłogę, nie odpali. Sam się zdziwiłem na początku.

Cytat:
2007-02-23 10:44:37, Majekm pisze:
A czy jesteś pewien, że wciskasz sprzęgło do końca? Yaris II ma zabezpieczenie - jeśli nie wciśniesz w samą podłogę, nie odpali. Sam się zdziwiłem na początku.

Jest podwojne zabezpieczenie oprocz tego ze trzeba wcisnac w podloge to jeszcze trzeba wymienic jest akcja serwisowa na wymiane wylacznika sprzegla

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Tyle, ze jest to nowy samochod i po prostu ten przycisk przy sprzegle nie zawsze jak widac sie wciska - mimo, ze zdaje sie, ze pedal jest wcisniety do podlogi.

Cytat:
2007-02-23 21:12:51, andrewp pisze:
Tyle, ze jest to nowy samochod i po prostu ten przycisk przy sprzegle nie zawsze jak widac sie wciska - mimo, ze zdaje sie, ze pedal jest wcisniety do podlogi.

Dobra powtorze jeszcze raz...
jest akcja serwisowa na wymiane na gwarancji...
TZN ze samochod jest nowy,wylacznik tez jest nowy ALE DO DUPY wiec trzeba go wymienic na zmodyfikowany.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer