| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-03-01 16:55:34 ile laduje?? |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-03-01 17:08:58 ponad 16V |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-03-01 18:15:29 Jutro rano mają jeszcze raz oglądać.
Chyba, że ten świeżo zakupiony regulator jest do d...
Podobno często się to zdarza. |
franekjet Kraków | 2007-03-02 11:42:42 Aku jest już stary, bo jeszcze fabryczny, czyli 6 rok mu leci, ale nigdy nie było z nim problemów - jeszcze nie widział prostownika ostatnio dostał trochę w D... bo z powodu takiego ładowania sporo wody odparowało i juz płytki było widać - musiałem dolać 1 litr wody. Noszę się z zamiarem wymiany tylko cgcę wyjaśnić tą sprawę z ładowaniem, żeby nie załatwić nowego. Miernik na spoczynku pokazuje ponad 13V. A tak na marginesie to podłączyłem pożyczony aku od opla vectry i też ładował 16 i o co tu chodzi |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-03-02 17:52:45 Masa sprawdzona - ma być OK.
Tośka dostała inny alternator (na szczęście miałam na wymianę). Przejedziemy na wieś i z powrotem (mam nadzieję ), to się wszystko wyjaśni.
To do jutra |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-03-03 08:53:18
Napisz jaki masz silnik tj. pojemnosc to primo. Ladowanie powinno sie prowadzic prostownikiem i ustawic mu prad 10% pjemnosci aku, czyli powiedzmy mamy aku 50Ah to ladujemy go 10h pradem o sile 5amper. stan aku w spoczynu najlepiej sprawdzac rano nie jak co dopiero zgasilismy silnik ktory doladował akurat aku. Zrob jeszcze test i przy wlaczonym silniku mierzac napiecie na aku. powlaczaj swiatla ogrzewanie tylnej szyby i ogrzewanie kabiny na max-a, pozniej wylacz wszystko i wlacz swiatła i podgazuj go troche i zaobserwuj wachania napiecia. Wachan nie powinno być. Jest jeszcze cos takiego jak areometr do badania gestosci elektrolitu sprawdzales to ? na stacjach to kosztuje z 15zł tak samo jak taki miernik cyfrowy. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-03-03 17:02:27
Na razie z ładowaniem jest dobrze - kłopot się zrobił wczoraj wieczorem: znowu Tośka dostała w d...
To już trzeci raz i mam nadzieję, że ostatni, bo jak mówi przysłowie ludowe - do trzech razy sztuka.
Scyzor ze Skarżyska nas tak załatwił i jeszcze na dodatek ma ubezpieczenie w PZU.
Dzisiaj została zgłoszona szkoda, a w poniedziałek jedziemy na oględziny. Pozdrowienia |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-03-04 19:51:20
Jesli sprawca jestw PZU to na pewno lepiej niz w reszcie ubezpieczycieli... Bardzo dostala ? |
MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-03-04 20:06:01
Dalszą rozmowę prowadźmy gdzieś indziej.. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-03-05 14:56:59
Średnio. |