Co to znaczy???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W ofercie Moto Sklepu(Moto.Sklep.pl) znalazłem klocki hamulcowe do mojej Rolci.Ale jest tam oznaczenie którego nie rozumiem np:Klocki Kashiyama, informacje techniczne 1:1 a przy oryginałach Toyoty jest 2:1.Co to oznnacza??To 2:1 i 1:1??Mógłby mnie ktoś oświecić?
Czy ktoś jeździ na klockach firmy PREMIUM?Są tam w ofercie ale nigdy o nich nie słyszałem.Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Witam!!! wiec kolego wyjasniam Tobie na czym polegaja oznaczenia 1:1 czy 2:1.
Mianowicie 2:1 tzn. jeden klocek inny a drugi inny,
1:1 obydwa klocki jednakowe!!! Pozdro!!!

Jak to "jeden klocek inny a drugi inny"?????
Jak to jest możliwe żeby ORYGINALNE TOYOTOWSKIE klocki z tego samego pudełka były "inne"????A poza tym to co to znaczy inne?Inny producent??

Witaj ponownie, nie zrozumiales mnie, chodzi mi o ksztalt klockow wystepuja w zaciskach hamulcowych dwa rozniace sie od siebie klocki tzw. niesymetryczne.

Cholera dalej nie chwytam
Jeżeli zaloże zamienniki o oznaczeniu 1:1 to nie bedą pasowac? Czy będą ale np beda "latać" w zaciskach?
Sorki mozesz to wytłumaczyć takiemu laikowi.
Dzięki.Pozdrawiam

ok, to jest tak, we wszystkich autach na swiecie konkretnie mowimy o zaciskach hamulcowych wystepuja dwa klocki zawsze jeden z jednej strony tarczy a drugi z drugiej strony , poprzez nacisniecie pedalu hamulca klocki dociskane sa do tarczy i to powoduje zatrzymanie pojazdu. Wiec kolego nie chodzi tu o firme tylko o te wlasnie klocki jeden obrazowo tlumacze ma ksztalt np.prostokata a ten drugi z drugiej strony tarczy ma kstalt kwadratowy!!! prosciej naprawde nie potrafie!! NIESYMERYCZNE czyli innego ksztaltu!!! pozdro!!!

Ok.Zrozumialem.Czyli jak kupie te zamienniki o oznaczeniu 1:1 to bedzie gorsza jakość hamowania?Czy to nie ma znaczenia że klocki są innego kształtu?
Pozdrawiam.

nie ma znaczenia, ciezko kumasz, pozdro