Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
krzysztof_sk Gliwice | 2007-03-12 16:12:17 no tak zapomnialem o najwazniejszych rzeczach oczywiscie ![]() Auto: Toyota Corolla rocznik 2004 tak wiec jest to silnik 1.4 VVT-I albo 1.6 VVT-I problem jest taki ze ja chcilabym 1.6, z tym ze boje sie ze nie znajde jeszcze przez dlugi okres czasu takiego auta w dobrym stanie, do tej pory jakich bym nie ogladal to po dzwonach i to naprawde porzadnych... az cisnie mi sie na usta historia sprzed doslownie 3 tygodni. We Wloclawku prawnik sprzedawal swoja corolle, zachwala przez telefon, powolywal sie na autorytet swoj, jest znanym prawnikiem itd itp. Stwierdzil ze auto mialo tylko lekkie docisniecie, nic poza tym, auto w super stanie... Pojechalem 300km (w jedna strone) i okazalo sie ze wymienione zostaly miedzy innymi elementy (wymieniam na podstawie faktury za naprawe): zderzak, reflektor, blotnik, nadkole, podluznica, szyba czolowa, drzwi, slupek, amortyzator i wiele wiele innych... no po prostu szkoda slow, ja juz nie wiem komu w tym kraju mozna wierzyc. teraz znalazlem pewne auto z pelna dokumentacja, bez takich ceregieli, ale ma silnik 1.4 i mam naprawde dylemat. |
CzapCzap T E L E T U B I Ś | 2007-03-12 16:31:12 Dobrze to przemysl , bo potem mozesz sobie pluc w twarz ze nie wziales mocniejszego ![]() |
![]() marcin032 TOYOTA MANIAK E11, E12 Białystok | 2007-03-12 17:28:06 Jeśli zależy Ci na dynamice, to nie zawracaj sobie głowy 1.4. Poczekaj, a na pewno coś się trafi z 1.6. A najlepiej, to od razu rozglądaj sie za wersją 1.8 TS ![]() ![]() |
![]() szozdi TOYOTA STARLET Gorzów Wielkopolski | 2007-03-12 18:23:05 A nie myslales o tuningu silnika? Nie mowie o jakiejs powaznej ingerencji w bebechy. taka procentowa roznice w mocy i w momencie jak podal Jackal mozna uzyskac po przez "odetkanie"silnika, ale nie pseldo tuningowymi gadzetami z allegro za 50zl (bo i takie widzialem). tak stuningowana corolla nie musi wcale buczec jak Calibra osiedlowego dresiarza. Zerknij sobie na oferty polskich lecz naprawde renomowanych w tej dziedzinie firm tuningowych tj. MICHAEL TUNING SYSTEM, WĘGLARSKI MAG SPORT, PROTON TUNING czy wielu innych zagranicznych i wspolpracujacych z nimi warsztatow ktorzy profesjonalnie dobiora i zamontuja elementy idealnie dobrane do tego silnika. |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-03-13 15:39:20 krzysztof_sk szukaj auta z pelna dokumentacja , moze ktos z jakiego fora sprzedaje, w gliwicach to niedaleko do bigelektrona moze on cos wie, pomoze sprawdzic....
W KAtowicach madzia ma pana wernera. .... Szkoda tylko ze znany prawik potrafi takie pierdoly opowiadac. Poszukaj rowniez E-11 z silnikiem 4E-Fe to dobry wybor |
krzysztof_sk Gliwice | 2007-03-13 16:29:10
no szkoda... najsmieszniejsze ze to auto dalej jest wystawione przez "Autoryzowany Salon Toyoty" we Wloclawku jako "Pewne auto" heh, szkoda slow natomiast mam nowe informacje: dzisiaj pozwolono mi w Toyocie w Zabrzu przejechac sie Corolla Hatchback 1.4 i ............. po prostu tragedia, to auto miedzy 80 a 120 na trzecim biegu przyspiesza tak ociezale ze w ogole nie ma roznicy czy gaz jest troche wcisniety, czy do oporu, nawet przy 6 tys. obrotow nie mial jakiegos zrywu zauwazalnego. zeby nie bylo jezdzilem tez wczesniej dzisiaj 1.6 no i tutaj naprawde czuc ze auto sie zbiera i rwie do przodu, w 1.4 tego nie czuc w ogole ![]() w zwiazku z tym niestety ale chyba bede musial zrezygnowac z okazji w wawie, ale musze sie jeszcze zastanowic, bo znalezc auto 1.6 hatchback 3-drzwiowe jeszcze srebrne albo granatowe to juz naprawde bedzie ciezko ![]() ![]() pozdr Krzysztof ps jak znajde cos nowego to bede pisal, moze sie uda.... naprawde dziekuje wszystkim za dotychczasowe zaangazowanie |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-03-13 18:19:28
... na dodatek 5 drzwiowego hatbacka, no chyba ze bede sprzedawać ![]() |