Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2007-03-15 20:27:56 Panowie chciałem sobie ustawic zapłonik w DFie ![]() ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2007-03-15 20:30:27 ] |
![]() Peyo125 F&F Sympatyk Smok Wawelski © & Janosik | 2007-03-15 22:54:51 Oj chyba się szukajka zatarła , bo próbowałem coś znaleźć , ale ni ma ... ![]() Było już tyle razy i nie chce mi się powtarzać , ale zrobię to ![]() Trzy kreseczki oznaczają kąty wyprzedzenia najgrubsza - 0 st. obok niej ta mniejsza - 5 st. a ta druga od najgruszej - 10 st. Tak jak na foto : ( kolorem zaznaczyłem kąt 0 st. ) ![]() Do gazu najlepiej ustawić na 10 st. ale do tego najlepiej sprawdzić jak ciężko pracują sprężynki w układzie odśrodkowego wyprzedzenia i do nich dostosować kąt zapłonu ![]() W celu ustawienia zapłonu wykonaj następujące czynności : 1. Poluzuj nakrętkę mocującą aparat zapłonowy klucz chyba 17 2. Wrzuć na 5 bieg ![]() 3. Przekręć stacyjkę w pozycję "zapłon" - mają się świecić kontrolki ![]() 4. Zmieniarkę do gazu w pozycję 0 daj . 5. Ściągnij przewód wysokiego napięcia z kopułki ( ten idący z cewki) 6. Przyłóż ten przewód do jakiegoś miejsca , żeby do masy miał jakieś 1-3mm 7. Jeśli nie masz wykręconych świeć to musisz teraz pchać auto i obserwować te kreseczki na kole pasowym tzn. obracać silnikiem na V biegu ![]() 8. Jeśli te kreseczki Ci się zgrały na 10 stopniach , to teraz kręcisz aparatem tak , by między kablem z cewki a masą przeskoczyła iskra . 9. Jeśli iskra przeskoczyła , to zakręcasz aparat , wkładasz kabel do kopułki , palisz i jedziesz ![]() 10. Jeśli masz aparat elektroniczny , tzn. zapłon z Poldka , to musisz skołować lampę stroboskopową , a punkty od 1-9 przestają obowiązywać ![]() Miłej zabawy . Pozdro . Piotrek . |
![]() Vyzn-R F&F Sympatyk Babilon Bandit Lipno | 2007-03-16 00:54:26 Jest problem... nie mam piatego biegu... i co teraz ja biedny zrobie?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Teraz na powżanie: lampke stroposkopowa mam akurat ![]() ![]() ![]() P.S. No w szukajce właśnie nic nie ma... Sa tylko watki z bobkami ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Vyzn-R dnia 2007-03-16 01:09:11 ] |