Niedługo uzupełnię swój profil - więc proszę o wyrozumiałość
Dnia 13.03.2007 stałem się posiadaczem toyoty corolli z 98 roku i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Ale jak to zwykle bywa nie mogę się dopatrzeć jak to jest odnośnie kontrolki ilości paliwa w baku - mianowicie czy jest to tylko wskaźnik ilości paliwa za pomocą wskazówki (która bez względu na przekręcenie kluczyka w stacyjce zawsze pokazuje aktualną ilość paliwa i nie opada po wyłączeniu stacyjki?) i po drugie czy jest jakaś kontrolka rezerwy (czy też trzeba się kierować jedynie wskazaniem wskazówki)?
Dodam może że mój silnik to 2l diesel
Wiem że to może laickie pytanie ale nie chciałbym stanąć kiedyś w środku lasu bez paliwa czekając aż zaświeci mi się kontrolka, której być może po prostu nie ma

ale to chyba nie ma znaczenia. Powiedz mi jeszcze mniej więcej w którym momencie powinna zapalić się ta kontrolka (przy jakim wskazaniu, ja miałem ostatnio jakiś milimetr może 2 mm od dolnej kreski podziałki i nadal się mi nie świeciła. I sam nie wiem czy to przepalona żarówka czy też może to norma i kontrolka powinna się zaświecić po przekroczeniu dolnej kreski podziałki. I może wie ktoś ile wynosi ta rezerwa paliwa ??