| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-06-09 07:12:28 Ale ten wentylator się nie włącza, no przynajmniej nie zauwarzyłem aby to się stało, bo to jest bezpiecznik od drugiego wentylatora. |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-06-09 07:37:22 Uwierz mi ze sie 2gi wlacza |
Hrumak Miłośnik FSO Polonez C+ 2.0 DOHC ... Łódź | 2003-06-09 14:05:43 o ile dobrze pamietam pracuje ten po lewej stronie auta , a ten od zbiorniczka sie dolacza pozniej. A jesli chodzi o zalaczanie drugiego to sie zalacza przy pierwszym chodzacym - nie pacuja 'na zmiane'. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-06-09 14:23:42 Dobra wszystko wiem, ale nadal nie kumam jak przez ten bezpiecznik moze płynąć prąd skoro nie zane z urzadzeń które on zabezpiecza nie używam. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-06-09 15:14:23 A wiec załącza mi się wiatrak umieszczony po lewej stronie auta gdy patrzymy na auto od przodu, czyli ten na wyjściu z chłodnicy. Byłem w serwisie, ale powiedzieli, ze właśnie ten powinien się kręcić a nie ten na wejściu do chłodnicy. Cholera już nie wiem co robić, mozę mi ktoś powiedzieć jak sprawdzić czy czujnik działa. |
polonezcaro . | 2003-06-09 15:31:20 czy działa czujnik.....
wykręcić z samochodu: zagotować wode, podłączyć multimetr, sprawdzić rezystancje, i większość multometrów ma termometr do ok 300*C więc nie będzie z problemów...z tem wody Jak ktoś nie ma multimetru: no to pozostaje wskażnik na desce rozdzielczej, i tak "w kit" sprawdzić przy jakiej temp. się załącza wentylator.... nie jest to dokładne ale można sprawdzić.... Może masz popapraną instalacje?? nic sam nie kombinowałeś, może wiązki żle podłączyłeś - jaśli coś robiłeś z elektyką.... Plusa nie przerabiałem, ale to jeden ciort z EVO 5 tylko wtrysk Ci dołożyli.... a tem p. przy jakiej ma się załączć wentylaor nie pamętam, ale trzeba sprawdzić w książce serivsowej.... której chwilowo nei posiadam.... może ma kto inny i zechce sprawdzić?? |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-06-09 15:42:31 A moze być tak, ze wiatrak jest skopany i załącza poprostu ten drugi, i jaka powinna być rezystancja na czujniku tak by działał poprawnie. Sprawdzić go to nie problem, bo nawet go nie bede wykręcał, bo silnika nie ugotuje, bo mam dwa wiatraki. |
![]() Mebig Miłośnik FSO Peugeot 307 Poznań | 2003-06-09 20:07:36 Wiatraki oba działają, oba czyjniki także są sprawne. Mechanik mówił, ze topi sie bezpiecznik przez to, ze silnik od dmuchawy podłączony jest pod inny bezpiecznik, ale z wyjątkiem 4 biegu. 4 bieg podłączony jest pod ten bezpiecznik co mi się stopił i podobno stopił sie bo się silnik dmuchawy przeciera. Moze być nawet chyba to, bo zimą to 4 biegu dmuchawy nie wyłączałem, a nawet czasami wieczoem włączam teraz go. Co o tym myślicie, może być to? |