Rechotanie silnika dziwne dzwięki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Ostatnio miałem problem z wyciekiem płynu chłodniczego. Dokopałem się do pompy wody okazało się, że uszczelnienie padło na niej, to nowa pompa 88 zł ok. Jest szczelna, ale, coś dziwnie rechocze silnik jak by jakieś łożysko albo pasek rozrządu takie dźwięki wydawał na starej pompie tez tak było, ale ciszej teraz moje następujące pytanie czy za kołem wału jest jakieś łożysko nie mówię o panewce czy jest tam zwykłe kulkowe czy wałeczkowe albo, co sugerujecie, co to może być?
PS.I sprawdzałem z samym rozrządem, bez wspomagania, wisko czy altka.

PS.II samochód to niezawodna Omega A z Silnikiem równie niezawodnym czasem C2.0NE

[ wiadomość edytowana przez: seweryn80 dnia 2007-04-15 07:02:42 ]

Cytat:
czy za kołem wału jest jakieś łożysko nie mówię o panewce czy jest tam zwykłe kulkowe czy wałeczkowe albo, co sugerujecie, co to może być?

Nie nie ma, nie słychać tego , ale może to rolka paska rozrządu?

tylko nie ma tam rolki prowadzącej jest tylko pompa wody która jest napinaczem i rolką prowadzącą

nie wiem co jest nie tak ale mialem to samo...metaliczny dzwiek taki jakby lozysko bylo zjeb...e,mialem nowy rozrzad,nowa pompe...ile sie moi mechanicy naszukali i nabluznili...po kilku dniach ustalo ale tez znalazlem klucz(nie wiem czy to bylo tym spowodowane)takze zadnego rozsadnego wytlumaczenia nie mam...sprawdz czy nie masz niczego w silniku w sensie klucza i pojezdzij jeszcze kilka dni a pozniej zobaczysz czy jest lepiej..

ale ja to sam robie nie zostawiam kluczy

Cholera nikt nie wie może być. Ja mam taki pomysł zębatka na pompie jest nowa pasek się dotarł do starych zębów, na wale i głowicy zostały stare kółka to teraz wyje jak przechodzi przez pompę może to trochę naciągane ale może.

Witam ja mam w swojej omesi podbnie byłem dziś u kolegi mechanika i powiedział że to prawdopodobnie łożysko na alternatorze po niedzieli będe wymieniał i bede wiedział na 100% to dam znać