Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() AndrejS Niva Sosnowiec | 2003-06-10 19:06:35 Czy ktoś robił demontaż przedniej półosi w Niwie? Czy przegób wewnętrzny jest jakoś zabezpieczony, czy wystarczy go potraktować "lekko" młotkiem i wyskoczy bez żadnych zniszczeń? W instrukcji piszą "wyciągnąć półoś z przegóbami"!...ciągnąłem, ciągnąłem i nic. W czwartek przyjedzie nowa półoś i nie chce przypadkiem rozwalic mostu. Jeśli ktoś tam zaglądał to proszę o radę.
PS: lenistwo nie popłaca, jak się nie wymieni zniszczonej osłony przegubu to trzeba później całość nową. Ruskie sprzedają przeguby osobno, a samą półoś z przegubem wewnętrznym można kupić. Tylko, że mi poszedł przegób zewnętrzny i wieloklin na półosi!!! Może ruscy konstruktorzy nie przewidzieli takiej sytuacji? |
![]() Leszek_Gdynia (S) była LADA 21072 '88 Gdynia | 2003-06-10 23:46:13 Hanys pomaga gorolowi - niespotykane ![]() Pamietajcie o paszportach ![]() |
![]() bart03 Klubowicz NOK Jeep, Uaz, kiedyś Ni ... Katowice | 2004-11-03 08:23:42
No tak tylko zeby wyciagnac caly przegub z wewnetrzna polosia trzeba odkrecic dekiel aluminiowy (trzy sruby) ktory trzyma lozysko. Tylko w taki sposob da sie wyciagnac przegob wewnetrzny, dopiero potem mozna sciagnac lozysko zabezpieczone OD WEWNATRZ!!! segerem. [ wiadomość edytowana przez: bart03 dnia 2004-11-03 08:27:05 ] |
![]() bart03 Klubowicz NOK Jeep, Uaz, kiedyś Ni ... Katowice | 2004-11-03 10:47:26 ![]() |