MotoNews.pl

Czym pomalować dach w Cabrio

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jak w temacie może ktoś wie jakiej farby użyć bo mi dach wyblakł i wygląda szaro i brzydko przeszukałem forum i znalazłem tylko że podobno jakąś farbą do malowania skór sie da może ktoś ma juz jakieś doświadczenie co do barwienia dachu i się ze mną podzieli byłbym bardzo wdzięczny

www.cabrio-club.pl tam znajdziesz odpowiedź na to pytanie.. zresztą przecież jestes tam zalogowany więc powinieneś wiedzieć gdzie szukać

ha tylko tak na prawdę nikt tam do końca nie rozwiązał tego problemu Mały coś tam kombinował ale okazało się że dach sie wyciera

Zgadza sie, zdalo to w pewnym sensie egzamin, ale albo trzeba taki pomalowany dach bardzo pielegnowac, albo co pol roku malowac na nowo... ewentualnie trzeba by poszukac jednak innej farby... jednak nie wiem jakiej.
Ja raczej na przyszly sezon kupie nowy daszek z sonnenlanda i tyle

-----------------
passionford.pl

a jak malowałes ten dach tzn słyszałem że po takim malowaniu trzeba tą farbę utrwalić czyli do piekarnika lub żelazkiem przeprasować ja Ty to zrobiłeś bo piekarnik raczej odpada

Wystarczy kupić impregnat i jak nim nasączysz to będzie taki jaki był wcześniej ja mam czarny materiał także pomogło - po zimie zawsze warto to zrobić.P.S.Działa podobnie jak np. środek do butów zamszowych które też blakną a po użyciu do nich odpowiedniego preparatu odzyskują dawny kolor.