Świece Denso K20TR11 Rav4

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie. Jeżdżę na świecach Denso K20TR11 (bodajże platynowa). Na przeglądzie w warsztacie oceniono ich stan na "wypalony". Zamierzam zakupić identyczne, bo to oryginał, bo to Japan. W sklepach zasypują mnie swoimi filozofiami raczej marketingowymi na temat NGK, Bosch itp. Pytanko: Czy zmieniać te świece, czy zostać przy Denso? Apropos Denso: rozbieżność między cenami od 19,00 do 71,00/szt! Niezłe wahanko. A może tu tkwi też jakiś szkopuł?

[ wiadomość edytowana przez: Tomoyayota dnia 2007-05-03 01:01:18 ]

Jedz po swiece do ASO Toyoty paradoxalnie sa najtansze i wlasciwe.

A jak z tych czy innych powodów nie przepadasz za ASO to zostań przy DENSO.
Pozdro.

Cytat:
2007-05-03 00:44:02, Tomoyayota pisze:
Witajcie. Jeżdżę na świecach Denso K20TR11 (bodajże platynowa). Na przeglądzie w warsztacie oceniono ich stan na "wypalony". Tomoyayota dnia 2007-05-03 01:01:18 ]

No najlepiej wymieniac swiece co 10tys km, jedz do ASO i kup jak wolisz japonskie albo DENSO bo tylko takie maja w ASO i to sa najlepsze standardowe swiece, bez cudow po co ci dawac za swiece 70zł...
szkoda kasy a efekt w normalnej eksploatacji mizerny, lepiej wymieniac co 10tys km swiece i miec swiety spokoj.

Cytat:
2007-05-05 20:07:30, Cromm pisze:
No najlepiej wymieniac swiece co 10tys km, jedz do ASO i kup jak wolisz japonskie albo DENSO bo tylko takie maja w ASO i to sa najlepsze standardowe swiece, bez cudow po co ci dawac za swiece 70zł... szkoda kasy a efekt w normalnej eksploatacji mizerny, lepiej wymieniac co 10tys km swiece i miec swiety spokoj.

Platynowe mają symbol PK... te o oznaczeniu K... to zwykłe świece.
Ja wymieniłem na platynowe i śmigam już 30 tys na gazie = świece są nadal idealne - na gazie wytrzymują 80-90 tys. Tanio mozna kupić na ebay.com

Cytat:
2007-05-06 21:21:25, leon99 pisze:

czyli wrzuciłeś PK20TR11? Ja nie mam gazu i myślę trochę na nich pojeżdzić. Jaką kasę za nie dałeś?
I jeszcze jeden temat: przy okazji rozrząd wymienię i dość popularne zrobiły się paski Mitsuboshi który to można kupić za ok 75 PLN. Opcja warta uwagi??

[ wiadomość edytowana przez: Tomoyayota dnia 2007-05-06 23:29:47 ]

Cytat:
2007-05-06 23:27:39, Tomoyayota pisze:
[...]I jeszcze jeden temat: przy okazji rozrząd wymienię i dość popularne zrobiły się paski Mitsuboshi który to można kupić za ok 75 PLN. Opcja warta uwagi??

Tak.
Pozdro.

Cytat:
2007-05-06 23:27:39, Tomoyayota pisze:
paski Mitsuboshi

dobre

Cytat:
2007-05-05 11:34:31, Perzan pisze:
A jak z tych czy innych powodów nie przepadasz za ASO to zostań przy DENSO. Pozdro.

No i zostałem przy Denso. A żeby było przyjemniej to wyczaiłem je za 15zł/szt! Rewelka cenowa biorąc pod uwagę inne "atrakcyjne" oferty

15 zł za szt. platynowych???

Cena całkiem możliwa (w USA) tam świece platynowe czy irydowe wcale nie są drogie - cena rzędu 5-7 $ za szt. Tylko w EU liczą sobie 5-10 razy tyle...

Do Starletki udało mi sie wyczaić na Ebayu irydówki za grosze. Polecam. Zapominasz że masz świece.