MotoNews.pl

Zawory 4e-fe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałem spytać co jaki przebieg w 4e-fe powinno się przeregulować zawory?

Silnik zagazowany?? Jeśli tak co ok 20-25 tysiaków powinno sie je sprawdzić i jak trzeba regulacja.

A gdzie w Warszawię znajdę dobrego fachowca który mi wyreguluje zawory?

Bo mam przejechane już ok 100 tyś na gazie i nigdy nie regulowałem (WYDAWAŁO MI SIE ŻE TAM SIĘ AUTOMATYCZNIE REGULUJĄ)

Pawełs

Najpierw dobrze jest sprawdzić czy wogóle jest co regulować (choć patrząc na te 100 tyś pewnie jest) jeśli gaz był dobrze wyregulowany nie powinno być tragicznie. Zapytaj w ASO ile to kosztuje ?? Niestety w tym silniku nie ma samoregulujących się zaworów. Reguluje się je płytkami o odpowiedniej grubości. O sposobie regulacji znajdziesz postów na tym forum.

W ASO regulacja zaworów 450 zł + płytki po 37 zł sztuka.
Czyli w najgorszym przypadku regulacja 1050zł.

Szukam normalnego warsztatu który to zrobi.
Macie namiary na dobrego fachowca w Warszawie?

Pawełs

Ja najpierw sprawdziłbym jakie są szczeliny. Kiedyś pytałem się w ASO Opole ile kosztują same pomiary i mówili że ok 100 zł. Ja potrafię to zrobić sam więc nie muszę nigdzie jeździć, no i nikt mnie nie naciągnie. Płytki nie zawsze trzeba wymieniać, jeśli przerwa się zmniejszyła można je szlifować na magnesówce, pamiętająć jednak o tym żeby przy zakładaniu strona utwardzona (nie szlifowana) kontaktowała się z krzywkami.

w warszawie polecam warsztat na ul. Aniliniowej lub na granicy warszawy i ząbek przy przejeździe kolejowym (ul. łodygowa)

sprytny mechanik tak poprzekłada płytki że nie powineneś potrzebować kompletu. chyba że chce zarobić. szukaj kogoś kto ma płytki i potrafi to robić.

u mnie potrzebne były tylko 3. nie mogąć kupić zeszlifowałem je ręcznie. jedna płytka 3-5 godzin. ale wymiar zrobiłem.

Czy w 7afe avensis 98 rok też nalezy regulować zawory? Samochód bez lpg.
pzdr

lukasz

jak sie nie tluką to nie trzeba a jak nei ma LPG to pewnie gdzies po 300tys albo i wiecej trzeba wyregulowac