Łapa sprzęgła

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy łapa sprzęgła zejdzie z drążka "popychacza " po poluzowaniu śruby którą jest ściśnięta na tych frezach? Chcę ja zdjąć.
Czytajcie wolno i min.3x bo chyba mało jasno tłumacze.
Chodzi mi o skrzynie IB5. Ta łapa jest na górze i podłączona do niej jest linka sprzęgła..wiecie...
Dzięki
Pozdrawiam

Pewnie ze zejdzie

A czy da się ją przestawić na frezach?
Chciałbym łapą naciągnąć linkę sprzęgła. Wiem, że jest samoregulacja, ale nie działa. Ktoś kiedyś ją zablokował.

da sie przestawić, u mnie kiedyś nie mogłem zdjąć to szarpnołem aż ten wieloklin zaczoł sie ruszać góra dół ale za jakieś 200km przejechania musiałem wracać z Zamościa 60km bez sprzęgła i musiałem jakoś zmieniać biegi i prawie udawało mi sie to bez zgrzytu tylko musowo wiedzieć kiedy wrzucić.

Cytat:
2007-05-08 22:08:16, Kleszczak pisze:
da sie przestawić, u mnie kiedyś nie mogłem zdjąć to szarpnołem aż ten wieloklin zaczoł sie ruszać góra dół ale za jakieś 200km przejechania musiałem wracać z Zamościa 60km bez sprzęgła i musiałem jakoś zmieniać biegi i prawie udawało mi sie to bez zgrzytu tylko musowo wiedzieć kiedy wrzucić.

Może się mylę ale tam w tym frezie jest wycięcie poziome tylko z jednej strony tam gdzie ściska ta śruba. Coś tam przestawić da się pewnie tylko czy nie będzie to zbyt mało.

ja próbowałem u siebie i według mnie nie da się. po zmianie położenia nie pasuje śruba.

Cytat:
2007-05-09 19:33:03, wer1207 pisze:
ja próbowałem u siebie i według mnie nie da się. po zmianie położenia nie pasuje śruba.

No o tym właśnie też myślałem

A może można dać jakieś podkładki między zakończenie tej linki stalowej a tę łapę. O ile dobrze pamiętam to w tym tłumiku na końcu łapy powinno być jeszcze trochę miejsca.

przestawienie tej łapy nic nie daje, u siebie kiedyś przestawiłem o 2 zęby i sprzęgło tak samo brało jak przedtem,samoregulator sobie sam reguluje luz