MotoNews.pl

Rozrząd 4E-FE

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Planuje wymiane rozrządu w swojej corolli i chciałem spytać jakiej firmy pasek najlepiej założyc i jakie rolki,kiedys najlepszy podobno byl gates ale teraz widze jakies do toyoty bando,mitsuboshi itd. Jakie są najlepsze a moze ktoś wie na jakich oryginalnie wychodzi toyota?

Mitsuboshi + Koyo.
Pozdro.

To co Perzan napisał ma wielu zwolenników mechaników
Ja miesiąc temu wymieniłem i jakoś tradycyjnie Gates + SKF
Chyba dałem 120 zeta.

Cytat:
2007-05-17 22:17:49, broker2004 pisze:
To co Perzan napisał ma wielu zwolenników mechaników

Nawet bardzo wielu. M. in. w fabryce

Cytat:
Ja miesiąc temu wymieniłem i jakoś tradycyjnie Gates + SKF Chyba dałem 120 zeta.

Czyli zrobiłeś tradycyjnie, po europejsku
Pozdro.

Dzięki za pomoc postaram się chyba poszukać jednak wersji japońskiej,tylko u mnie będzie to chyba troche droższe bo są dwie rolki napinająca i prowadząca

Cytat:
jakoś tradycyjnie Gates

Cytat:
2007-05-18 09:46:19, Perzan pisze:
Czyli zrobiłeś tradycyjnie, po europejsku Pozdro.

Czy nawet po Polsku..

No co? Polak jestem !
Carina jak wymieniale miala 200 tys, po rozebraniu okazalo sie ze tez siedzial gates, byl w bardzo dobrym stanie a wiem od poprzedniego wlasciciela że przejechał na nim conajmniej 60 tys.
Wiec chyba bedzie ok
Pozdro

Cytat:
2007-05-16 21:15:36, Perzan pisze:
Mitsuboshi + Koyo. Pozdro.

Za mną chodzi pasek Conti Tech. Próbuję się przełamać bo nastawiłem się na Mitsuboshi i nie wiem czy zmieniać zdanie? No i jeszcze rolki z G..coś tam, takie zachwalają. Kurczę, jutro zakup i dalej nie wiem co zrobić. W końcu to rozrząd! a nie pasek klinowy

Nie zmieniaj, dobrze będzie

Powiem jak Owsiak:
Róbta co chceta !
Pozdro.

A ja zapomniałem dodać że mój mechanior powiedział że:
Jaki by zamiennik nie był i tak należy go wymienić po 60 tyś. przy spełnieniu tego warunku kazdy będzie ok

Ja rolkę napinająca oraz prowadzącą mam z KOYO.
Natomiast pasek rozrządu jakiejś japońskiej firmy na T....... ale nie pamiętam nazwy.

Podczepiam sie pod post, w mojej obecnej Corolli tez mam silnik 4E-FE i chce wymienić w niej rozrząd. Mam pytanie czy prócz paska i napinacza kupujemy coś jeszcze (chodzi mi o jakieś uszczelki, uszczelniacze itp) W serwisie koło Łodzi wymiana rozrządu(części plus robocizna) 375zł
AMX
więc może się skusić i odstawić rolkę choć raz do serwisu

Pasek , napinacz i rolka prowadząca. Mnie pasek Mitsuboshi i rolki Koyo wyniosły ok. 180zł (na allegro) a robota we własnym zakresie. W Zgierzu w warsztatach krzyczeli od 170-250zł za robocizne.

Czy produkty Mitsuboshi + Koyo są takiej jakości jak orginale że tak je polecacie??

Ciężko powiedzieć podobno w japońskich toyotach taki zestaw idzie na pierwszy montaż - u mnie narazie dopiero 20tys po wymianie takze cięzko powiedzieć o jakości czy wytrzymałości ale i tak nie mam zamiaru sprawdzac ile wytrzyma ,zrobie ze 60tys i pasek zmienie a rolki jeszcze zostawie,myśle że jeszcze drugi pasek wytrzymają

Cytat:
2008-07-25 08:45:47, Romlat pisze:
Czy produkty Mitsuboshi + Koyo są takiej jakości jak orginale że tak je polecacie??

Nie odpowiem Ci na to pytanie, bo akurat rozrząd robię na oryginałach, ale jak wyjmuję z czerwonego pudełka rolkę czy napinacz, to jest na nich wybite Koyo, a na pasku oprócz loga Toyoty jest jeszcze logo Mitsuboshi więc wydaje mi się, że raczej produkty godne polecenia.
Pozdro.

Tez chciałem założyć oryginalny rozrząd, zadzwoniłem do ASO Toyoty pod Łodzią aby sie dowiedzieć jakie koszty, cena części 500zł, a na ich stronie w zakładce serwis dobrych cen pisze że wymiana paska rozrządu (robocizna plus części) wynosi 375zł, pomyślałem ze może jakaś promocja i wysłałem maila z zapytaniem. Okazuje się że za 375 zł wymienia mi pasek ale będę jeszcze musiał dopłacić za rolkę i napinacz bo to nie jest wliczone w cenę tej usługi. Czekam teraz na odpowiedz jakie bedą koszty wymiany rozrządu kpl.

Ja mam wlasnie nowy mitsuboshi, podobno pierwszy montaz.
Na starym nie ma zadnego napisu a ponoc wymieniany pol roku temu

Witka Pasek Gatesa+rolki Koyo i będzie dobrze

[ wiadomość edytowana przez: Plumoza dnia 2008-07-27 10:34:20 ]