126p Problem z ustawieniem zawieszenia i z układem kier.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Patrząc od przodu samochodu lewa strona stoi wyrażnie wyżej niż prawa. Mogę jedynie ze swojej strony dodać, że na jesień wszystko było ok. Zimę samochód spędził w garażu stojąc faktycznie krzywo!!! Chodzi o to, że lewym kołem (patrząc od przodu pojazdu) stał na posadzce, a prawym wyżej, na deskach od kanału. Czy to może być przyczyną? Czy np. zrobiło się coś z resorem??? Aha! Resor piórowy był wymieniany na nowy, ale jakieś osiem lat temu. Od tego czasu samochód przejechał około 15 tys. kilometrów tylko. Tak jak mówię, wcześniej wydawało mi się wszystko wporządku.

Po wyregulowaniu zbiezności i po ustawieniu kąta pochylenia kół przednich samochód zaczął się lepiej zachowywac na drodze, ale nadal kierownica nie odbija tak jak powinna (chyba, być może nie znam jeszcze zbyt dokładnie malucha). Po pokonaniu ostrego zakrętu z odpowiednią szybkością kierownica odbija tylko do połowy i trzeba jej pomóc żeby wyprostować zupełnie koła. Luz na kierownicy w normie, wszystkie elementy układu kierowniczego i zawiechy poza samą przekładnią kierowniczą, sa ok! Przekładni nie sprawdzałem i nie naprawiałem.