Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() nitro Essie Mk V Wodzisław Śląski | 2003-06-13 23:35:35 nie widze fizycznych podstaw do wzmozonego grzania sie silnika (co nie znaczy ze ich nie ma).Ten wiekszy skok sprezyny nie powinien ograniczac obiegu cieczy chlodzacej.....Archiwum X ![]() |
![]() herek Fiat 125p Apollo Green Grodzisk | 2003-06-13 23:55:04 w df'ie miałem jakiś rzmieśniczy to przewód gumowy (przy korku) robił się płaski (jakby brak odpowietrzenia) ale korek wyglądał na OK, wymyśliłem że wymienie...teraz mam fabryczny typ C i jest OK
też dziwne... pzdr. |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2003-06-13 23:55:43 No ale po coś są różne korki typ c i typ b pewnie jest i typ a no i czymś się różnią ![]() |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2003-09-16 21:47:58 To proste. Weż stary, idz do sklepu i dopasuj taki zeby miał identyczny skok sprężyny. ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2003-09-16 21:58:36 No to niepomogę Ci przyjacielu ![]() ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-09-16 22:00:45
Czy to ma oznaczać, że mnie lubisz ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2003-09-16 22:03:54 No skądże znowu ![]() Wrecz przeciwnie "WINKO BYŁO WSPANIAŁE" ![]() ![]() ![]() Chyba delikatnie robimy ![]() ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
![]() MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2003-09-16 22:07:39
Żeby to pierwszy raz ![]() ![]() ![]() |
GDA Miłośnik FSO 3city | 2003-09-16 23:38:20
Hm co za dylemat ![]() ![]() |
![]() tur Miłośnik FSO POLONEZ ATU 1.6 GSI JAWOR DOLNY ŚLĄSK | 2005-12-12 22:09:55 mam takie pytanie co do korka chłodnicy.Po odkręceniu korka chłodnicy na ZIMNYM silniku wyrzuciło mi trochę płynu nawet pod znacznym cisnieniem,zauważyłem też wycieki płynu na połoczeniach węży przy parowniku chociaż były z kręcone na maxa,zbiorniczek wyrównawczy i jego rurka drożne,moim zdaniem to korek chłodnicy nie puszcza nadmiaru płynu do zbiorniczka,napiszcie co o tym sądzicie i na jakiej zasadzie działa to całe ustrojstwo w korku. |
LifeGuard Miłośnik FSO Fiat 125p Personal E ... Warszawa | 2005-12-12 22:12:35
IHMO walnięty korek edit: kup tylko fabryczny zamieniiki to szit [ wiadomość edytowana przez: LifeGuard dnia 2005-12-12 22:13:11 ] |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-12-12 23:53:53 To ja się podepne może przy okazji, skoro już wątek korka wyskoczył. Strasznie mnie dręczy przeznaczenie zbiorniczka wyrównawczego, który według swojej nazwy powinien coś wyrównywać. Jednak jak bym się nad tym nie zastanawiał to dochodzę do wniosku, że nie ma on na to fizycznej możliwości. O ile np. po zagotowaniu płynu w chłodnicy może on ujść swobodnie do owego zbiorniczka (ciśnienie pary utwiera zawór przezwyciężając docisk sprężyny) o tyle już nijak nie ma ten płyn ze zbiorniczka wrócić spowrotem do układu gdyż podciśnienie w nim działa na zawór w tą samą strone co sprężyna. No nie czaje tego a chciałbym. Robie sobie np. Beemki nowe i tam zbiorniczek połączony jest na stałe z chłodnicą i w dodatku dwoma wężykami. Tam wszystko działa normalnie i jestem w stanie zrozumieć dlaczego ![]() ![]() |
![]() Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2005-12-13 00:06:01 Trzeba by sie dokładnie przyjrzeć korkowi i wlewowi chłodnicy wtedy bedzie wiadomo jak to działa..... a działa na pewno ![]() |
![]() Race_D Miłośnik FSO FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2005-12-13 01:09:59 No kiedy ni ch**a nie działa bo jak mi sie przegrzewał to wypluwało wode do zbiorniczka zajebiście dobrze, ale ni grama nie wracało - przelewałem ręcznie po odkręceniu ![]() |