MotoNews.pl

Wymiana zarówki reflektor przedni E11

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam
Jak w temacie.
Jak to zrobic??
Czy trzeba wyjmować cale reflektory by dostac sie do zarowek??
Czy jest jakis inny sposob na to??
Przeszkadza mi akumulator z prawej strony.
Z lewa strona moze i bym jakos dal sobie rade.
A wiec jakie macie pomysly lub rady.
Pzdr

moze wyjmij aku

No moge wyjac aku ale wtedy wszystko co mam ustawione idzie w niepamiec. A ponadto nie wiem czy to oby napewno rozwiaze moj problem. Tam jest tez pas przedni i inne elementy silnika (zbiorniczki ograniczajace przestrzen).

Cytat:
2007-06-06 14:43:46, Brzoza-junior pisze:
No moge wyjac aku ale wtedy wszystko co mam ustawione idzie w niepamiec. A ponadto nie wiem czy to oby napewno rozwiaze moj problem. Tam jest tez pas przedni i inne elementy silnika (zbiorniczki ograniczajace przestrzen).

wyjmij reflektory najszybciej...2 minuty na kazdy.a przy okazji przykleisz sobie gumy na tasme 2 stronna

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

wyjmij akumulator i bez problemu wymienisz zarowke. Bedziesz mial jeszcze miejsce zeby browara postawic na podstawce akumulatora w czasie wymiany

Cytat:
2007-06-08 17:41:09, zawiszowiec pisze:
wyjmij akumulator i bez problemu wymienisz zarowke. Bedziesz mial jeszcze miejsce zeby browara postawic na podstawce akumulatora w czasie wymiany

zdecydowanie lepiej jest wyjac oba reflektory zwlaszcza ze akumulator jest tylko z lewej strony

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Witam
Wole wyjac reflektor bo jak aku wyjme to straci pamiec autko.
Natomiast jak wyjme to musze jchac i ustawic swiatla - ale to pikus.
O co cho z
Cytat:
wyjmij reflektory najszybciej...2 minuty na kazdy.a przy okazji przykleisz sobie gumy na tasme 2 stronna

??

wszystkim E-11 odklejaja sie gumowe uszczelki wokol reflektorw, dlatego masz sobie je od razu podkleic, z tym ze ja nie polecam dwustronnej tasmy, chyba ze silikonowej tylko polecam przezroczysty POXIPOL, trzyma idealnie i nie ma problemu z dojsciem do drobnych odklein - za pomoca patyczka mozna elegancko wszedzie dojsc i trzyma od najgorszych mrozow po dzisiejsze upaly bez problemu!!!

Ja widze ze Brzoza ma model po liftingu , wiec chyba nie ma problemu z uszczelkami

ano po liftingu.
to dobrze ze u mnie z uszczalka wszystko okx.

niechce zakladac nowego posta, a chcialem sie zapytac czy w avensis II z 2003 r trzeba zdjemowac zderzak zeby wyjac przedni reflektor ten od strony pasazera, bo sie meczylem niby sa 3 srubki a niechcial zejsc? Zarowka mi wypalila niezla dziurka w plastkiu w srodku i stad pytanie czy beda pasowaly reflektory z wkladka aluminiowa z wersji z 2005-2006 r?? a i czy jezeli na nowej zarowce taka jasna powloka na tym kondomiku na samym koncu sie tak do polowy zdrapala to czy bedzie to mialo jakis negatywny wplyw na jej prace??

Z gory dziekuje za wszelka pomoc.