Zamiana zamka Carina E

« Poprzedni | Następny »
Coraz częściej szwankuje mi wkładka zamka w drzwiach od strony kierowcy. Czy można przełożyć zamek od strony pasażera, czy będzie pasował? Nie mam zamiaru rozbierać drzwi by przekonać się, że nie pasuje.

na 99% będzie pasował, w starletce pasuje, w Camry też

pzdr

dużo z tym roboty?
mi zaczyna skrzypieć, co mnie czasami denerwuje

Cytat:
2008-01-11 19:32:30, Talus pisze:
[...]mi zaczyna skrzypieć, co mnie czasami denerwuje

To nasmaruj

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

to nie tylko to.
zdecydowanie ciężej działa. ten od pasażera jakbym powietrze przekręcał...

sorki za uśmiech ale właśnie jestem na etapie reanimacji zamków znaczy kładek i powiem Ci że .. hmm ..

na ten jeden % ( ktośpisał 99% ,że pasuje) odpowiem,że nie będzie pasował.
ianczej jest poprowadzony tzw,,wąs" który jest przykrecany do plastikowej raczki tzn pod rączke i przykrecany do drzwi,,

I te zamki maja oknzaczenia czy sa LEWE czy też prawe.....

Sorki,że cie zmartwiłem..

ale może pocieszające jest to ,że ja szukam kpl. do wszystkich drzwi i zamka w klapie i jak narazi eceny maja kosmos jeen mi krzyknął 120 za dwa zamki

wkładke bez problemu mozna założyc Lewą w prawych drzwiach a Prawą w lewych z tymze faktycznie ona w gruncie rzeczy nie powinna być zakładana na stonie do której nie jest. Po zamianie wkładek bedzie otwór na klucz pod kątem a nie pionowo jak normalnie powinien być. Wkładka bedzie normalnie funkcjonować.

-----------------
Wypożyczalnia kamperów Wrocław

To ja także mam pytanie dotyczące zamków. Mam 3 kluczyki do auta. I wszystkie pasują do drzwi, schowka, stacyjki, ale żaden nie pasuje do zamka w klapie bagaznika. Auto to Toyota CArina E sedan 96r. Na necie czytalem, ze mozna samemu sobie dopasować zamek do kluczyka. Wystarczy rozebrac wkładkę i przypiłować te zapadki które wystają, ewentualnie pozamieniac je miejscami. Orientuje się ktoś może w temacie?? Bo chciałbym mieć możliwość otwierania bagaznika z kluczyka.

Pozdrawiam

Witam serdecznie.
Ja mam to samo w Cari też mam 3 klucze i jeden nie pasuje do tylnej klapy.
pozdro.

Moze mieliscie wymieniana klape bagażnika np. po kolizji i nie bedzie pasował

Moze mieliscie wymieniana klape bagażnika np. po kolizji i nie bedzie pasował bo zamek nie przełożony

Moze mieliscie wymieniana klape bagażnika np. po kolizji i nie bedzie pasował bo zamek nie przełożony

Cytat:
2010-01-05 22:40:57, Hydrograf pisze:
[...]jeden nie pasuje do tylnej klapy. pozdro.

A do schowka pasuje ?
Pozdro.

-----------------
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***

moj do schowka pasuje.

« Poprzedni | Następny »