Problem z krokowym

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam od kilku miesiecy borykam sie z falujacymi obrotami w scoupe ( na zimnym lub rozgrzanym od 1500-3000) ostatnio sie podczas jazdy wkurzylem i odlaczylem ten kabel co idzie od krokowego i obroty trzyma na 800, tyle ze na zimnym przy rozruchu spadaja do 200-400. mam pytanie czy tak niskie obroty nie zaszkodza silnikowi, czasem przy rozruchu mi nierowno pali tak trzesie jakby na 3 cylindry chodzil i strasznie kopci z rury, wtedy musze zgasic i odpalic jeszcze raz. teraz autko jest bardziej mulowate ale na wyzszych obrotach powyzej 2500 nabiera znowu mocy, raczej spalanie powinno byc w normie, czy moze ma to wplyw na wielkosc spalania. wogole z rozruchem mam problem musze troche gazu dodac bo normalnie nie zalapie. pomozcie i podpowiedzcie cos, czytalem kiedys ze jakos na sztywno mozna go ustawic ale nie wiem jak. pozdrawiam Piotr

zanim zrobisz go na sztywno to proponuje ci wyjmij go i przemyj w bęzynie ekstrakcyjnej i przy okazji i przepustnice w 70% pomaga a spalał będzie ci napewno więcej ,przy odpalaniu napewno musisz dodać gazu jeśli masz go odłączonego bo w przeciwnym razie to on dawkował paliwo za ciebie pozdro