| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bigelektron TOYOTA SPEC Katowice | 2007-07-06 18:57:19
kanal naplywowy ma okolo 5mm srednicy jest przy dnie z boku kosza wewnatrz baku i idzie przewaznie labiryntem, tak ze nie ma znaczenia ile jest paliwa,jezeli sie przypcha to pompa w momencie wypompuje zawartosc i znajdzie sie w suchym doku. .W niektorych zbiornikach pompa oddzielona jest przegrodami metalowymi ,wyglada to jak gdyby byla wewnatrz takiej metalowej misy.W nowszych modelach pompa jest wewnatrz plastykowej obudowy wraz z ktora mozna ja wyjac.Tak czy inaczej jezeli w baku cos plywa i zatka naplyw to paliwo sie nioe przeleje chyba ze zatankowalbys az pod szyje baku tak ze by sie przelewalo na zewnatrz. Sproboj do duzej miski z woda wstawic pusty obciazony garnek tak aby lezal na dnie ,a lustro wody bylo o centymetr nizej niz krawedz garnka ...a teraz kolysz na boki miska zobaczysz jak trudno bedzie zalac garnek...poziom wody przy sciankach garnka bedzie opadal. oczywiscie jezeli masz gaz to sprawdz najpierw czy mieszalnik nie zaatakowal wiazki silnikowej. |
Pigletto TOYOTA DRIVER V50 Orzesze | 2007-07-06 20:30:15 Dzięki za wyjaśnienie! Powiem mechanikowi gdzie ma zacząć szukać.
U mnie to jest ta metalowa misa o której wspomniałeś. Gazu nie mam... ufff... bo wtedy to dopiero by było szukanie... |