pozdro| « Poprzedni | Następny » |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | Nie doczekalem sie informacji na temat podświetlenia dolnej konsoli oraz jakie tam są żaróweczki, może jednak ktoś to robił bardzo proszę o info.pozdro. |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków |
Witam Zdjąć góną część panela ( tam gdzie radio , mocowana na 4 zatrzaski - szarpnąć do siebie ). I masz już od góry dostep do 2 żaróweczek w panelu nawiewu jedna po prawej jedna po lewej idź za kablami do wtyczek. Żarówki są oryginalnie chyba 1.4 W , ja włozyłem 1.2 W bo takie akurat były w sklepie. Musisz tylko przełożyć ze starych kondoniki zielone Piszę głównie dlatego bo zrobiłem to właśnie na wakacjach ( tydzień deszczu w lipcu u teściowej koło Sącza nudziło mi się więc po roku wszystko na panelach i przyciskach znowu świeci - awaryjne i przeciwmgielne nie świeciły zresztą od zakupu auta - poczatkowo myslałem że tam nie ma żarówek. . Zrobiłem zreszta też przegniłą rurę wlewu i uszczelkę za katalizatorem - długo padało . Żeby oszczędzić ci chodzenia wal od razu do Piasta na piętro. Tam maja i te żarówki do panela i do przycisków jakby co. ( po 1 zł sztuka )
Wczesniej byłem też w Toyocie ( Perzan kiedys pisał że kupił w ASO same żarówki tanio ) ale tam mieli tylko razem ze gniazdkami za 30 zł sztuka a te od panela po 8 zł sztuka i to bez kondoników.
Ale obsługa miła. Pozdrawiam już z roboty - 32 st C w biurze od 2 tygodni k... jego mać. |
Perzan TOYOTA MANIAK ![]() ST191L-DWMNKW Kraków |
Duch na forum !!
Ty jeszcze żyjesz ? I dalej masz Carinę ???
Oryginały 1W i od 5-ciu lat nie mogę takich znaleźć
Powszechnie dostępne 1,2W po dłuższym czasie integrują się z kondonikiem
Dopiero teraz ?? Chyba ze 3 lata temu o niej pisałeś...
Nie, nie... to nie tak. W ASO tylko z obudową za chorą kwotę jaką napisałeś Te małe do wkrętek w wyłącznikach kupuje się w sklepie elektronicznym. Aczkolwiek ich żywotność jest marna Sama żarówka jest w porządku ale druciki tracą kontakt z płytką po ok. roku
Mam tylko jeszcze jeden rozmiar żarówek nie opanowany. Coś pośredniego między tą malutką z wyłącznika a zwykłą 1,2W i nie mogę nigdzie takiej namierzyć
W ASO kupiłem same kondoniki w cenie bodajże 4,-PLN/sztuka co w połączeniu ze standardową żarówką 1,2W za jakieś 1,5PLN daje nam prawie oryginał za 5,5PLN zamiast 8,- bez gumki.
Pozdro. ----------------- *** Try not. Do or do not. There is no try. *** |
edi52 toyota carina e 2.0 ... Nowy Sącz | dzięki za informacje jak i gdzie można kupić żaroweczki |
piwalek Carina E Sportswagon Kraków |
A co mam mieć ?
Dobija juz do 300 kkm i jakoś od 1,5 roku nie widziała mechanika. Chyba jej służy 90 km codziennie do roboty od 3 lat. Rurę wprawdzie zakupiłem 3 lata temu ale dopiero teraz stara zaczęła lekko podmakać więc wykorzystałem deszczowe wakacje.
Ale klapy dalej nie zrobiłem, 21 i abs świeci też .
Sorry za OT. Pozdrawiam |
| « Poprzedni | Następny » | |