MotoNews.pl

Wtrysk jednopunktowy polonez-pomocy!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
panowie pomóżcie.mam poloneza caro plus 1,6 gli z gazem i mam z nim spory problem.nie mogę go czasami odpalić a gdy przełączę go na paliwo,oczywiście pompa poda dawkę paliwa do wtrysku,silnik na chwilę zaskakuje,ale po chwili gaśnie,nie widać już mgiełki paliwa z wtryskujak ściągnie się filtr paliwa.czy ten wtrysk mógł się popsuć?

[ wiadomość edytowana przez: piatek13 dnia 2007-08-23 21:05:13 ]

A nei masz czasem walnietej , lub zatartej pompy paliwa ? Jak jezdziles na gazie to miales zawsze troche paliwa w baku ? Goniles go czasem na benzynie ?

Po pierwsze zawsze powinna być benzyna w zbiorniku i czasem trzeba przegonić auto na benie. Po drugie powinno się wlewać do zbiornika dodatek do smarowania i czyszczenia układu paliwowego.
Gdy włączysz zapłon posłuchaj czy pompa pracuje i czy się wyłącza po uzyskaniu ciśnienia.

paliwa jest wystarczająco-nigdy nie dopuszczam żeby nie było mniej jak pół baku.pompa pracuje i podaje ciśnienie jak powina .może to jest wina automatu do przełączania gaz-paliwo?a środek swoją drogą wleję-może to coś zmieni-teraz o dziwo pali na benie ale trochę przebiera.;

witam, mam mały problem z benzyną w PN Caro 96r. 1.6 GLI

kiedy jest zimny silnik i auto chodzi na benzynie, na wolnych obrotach pracuje ładnie, ok. 1000 obrotów, ale bardzo ciężko jest ruszyć z miejsca, muszę go wkręcić przynajmniej na 2500 obrotów i naprawdę bardzo powoli puszczać sprzęgło żeby ruszyć

po ruszeniu i wrzuceniu dwójki, kiedy wskazówka obrotomierza przechodzi od 1500 obrotów do 2500 auto lekko szarpie i bardzo powoli przyspiesza

po osiągnięciu 70 stopni, wszystkiete objawy znikają i chodzi jak marzenie

zauważyłem jeszcze, że jak były upalne dni ponad 30 stopni w cieniu, a samochód przejechał już 20 kilometrów i był rozgrzany do prawie 90 stopni, nagle przestał pić benzynkę, tzn. jak miał ponad 1500 obrotów to jeszcze pracował, ale poniżej tej wartości od razu gasł, czyli o wolnych obrotach można było zapomnieć i nie można było go już odpalić z benzyny

kiedy wystygł wszystko się unormowało

na gazie zawsze chodzi bez najmniejszych zastrzeżeń

z góry dzięki za pomoc