kowalsiu1 Toruń | Witam
Cos się sypnęło z kompem Bingo S4. Wczoraj, po wymianie filtra powietrza chciałem sprawdzić ustawienia. Podłączyłem Pc - kabelek USB na PL2303. Przez moment parametry pokazywało dobrze (TPS, otwarcie krokowca, przebieg sondy) - ale nagle komunikacja urwała się, komp przestał pokazywać odczyty parametrów. Po ponownym podłączeniu kabelka do Bingo pojawił się w programie komunikat "praca na benzynie, stacyjnka nie włączona", po włączeniu stacyjki nic się nie zmieniło, nie pokazuje parametrów. - Pomyslalm, że kabelek padł (był od jakiegoś telefonu)- kupiłem więc drugi tez na 'PL2303 - i po podłączeniu do Bingo te same objawy, po włączeniu stacyjki "praca na benzynie, stacyjnka nie włączona" - bez pokazywania parametrów (zamiana kabelków K iL nic nie zmienia)
Samochód odpala normalnie, po przegazowaniu przełącza się na gaz, benzynki nie pali, czyli komp działa - padła tylko komunikacja.
Sprawdziłem, że nie ukruszył się żaden kabelek, masa na wtyczce komunikacyjnej jest - co padło??
Musiałbym sprawdzić go na innym kablu, lub sprawdzić czy mój kabelek działa poprawnie - ale nie mam nikogo znajomego z Bingo S4 na pokładzie.
Ma ktoś jakiś pomysł co padło?
|