MotoNews.pl

Pompa wtryskowa - uszczelnienie !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
No i zdarzyło się niestety że widziałem jakies dziwne plamy pod samochodem. Po analizie okazało się że jest wyciek z pompy wtryskowej z mojego diesla (
Kropla po kropki kapie sobie od dołu w kilku miejscach( Nie jest może tragedia ale wycieka. W warsztacie po oględzinach powiedzieli że trzeba wyjąć i oddać do "pompiarza". Przybliżone kosztynaprawy wyszacowali na 500 do 600 zł z dobrą radą czy raczej nie czas na zmiane samochodu i czy się to opłaca(
W poniedziałek jade bezpośrednio do "pompiarza" może coś wymyśli.
Ma ktoś pojęcie ile rzeczywiście może to kosztować? Pozdrawiam.

[ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2007-09-29 17:32:49 ]

Cytat:
2007-09-29 17:14:03, PiterK pisze:
Witam! No i zdarzyło się niestety że widziałem jakies dziwne plamy pod samochodem. Po analizie okazało się że jest wyciek z pompy wtryskowej z mojego diesla ( Kropla po kropki kapie sobie od dołu w kilku miejscach( Nie jest może tragedia ale wycieka. W warsztacie po oględzinach powiedzieli że trzeba wyjąć i oddać do "pompiarza". Przybliżone kosztynaprawy wyszacowali na 500 do 600 zł z dobrą radą czy raczej nie czas na zmiane samochodu i czy się to opłaca( W poniedziałek jade bezpośrednio do "pompiarza" może coś wymyśli. Ma ktoś pojęcie ile rzeczywiście może to kosztować? Pozdrawiam. [ wiadomość edytowana przez: PiterK dnia 2007-09-29 17:32:49 ]

Takie dobre rady to niech sobie wsadza w dupe
A faktycznie tyle kosztuje uszczelnienie pompy ale gorna granica.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

PiterK a uzywka mamy kilka miejsc w kraku gdzie mozna ppytac ...?

Dzisiaj byłem u pompiarza , wycenił uszczelnienie pompy na 250 zł więc nie tak źle.
Tyle ze nie podejmuje się jej wymontować więc musi to zrobić mechanik i trzeba mu dostarczyć samą pompe. Myśle że za 100 zeta to zrobi ale musze czekać bo wyjechał sobie do sanatorium skubaniec)
Tak myśle że lepiej chyba uszczelnić niż kupować używke bo nie wiadomo w jakim stanie będzie, a tak to mam nowe uszczelnienie i spokój na jakiś czas. Pozdro.

Moja też kiedyś chorowała na to samo. Niczego nam nie kazali demontować. Majster zrobił wszystko sam.
Nie pamiętam dokładnie ile to wszystko kosztowało, ale chyba coś koło 200 zł plus uszczelka.
Majster ordynuje na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej, tel.: 012 415-57-32.
Pozdrowienia

Hehehe dokładnie tam gdzie byłem dzisiaj) Tyle że wyciek jest w kilku miejscach od dołu pompy więc trzeba ją zdemontować. Trzy lata temu uszczelniałem pompe od góry i wtedy faktycznie zrobili na miejscu) Pozdro.

Witam! gostek ma do sprzedania kompletną pompe wtryskową podobno w dobrym stanie za 250 zł (zresztą ma też kompletny silnik do sprzedania więc auto było do czasu rozbiórki na chodzie) , tyle samo kosztować będzie uszczelnienie mojej. Więc pytanie do kumatych w temacie co robić? Kupować drugą czy uszczelniać? Pozdro.

Panowie jest problem duży. Bo o ile naprawiaczy pomp już znalazłem sporo to nikt nie chce się podjąć wymontowania i zamontowania pompy w moim wózku.
Mój mechanik powiedział że nie chce ryzykować unieruchomienia samochodu a z pompiarzy też nikt nie ma na to ochoty. Zna ktoś jakieś namiary w kraku? Pozdro.

Zagadaj do Cromma albo Markaw. Mają jakiegoś magika od Toyoty
Pozdro.

wyslalem prw. z info. i telefonem zadzwon i zapytaj sie

Witam

600zł to uszczelnienie+powiedzmy regeneracja całej pompy w dobrym serwisie np Boscha.
Sprawdź czy to na pewno leci od dołu. Zazwyczaj puszcza uczelniacz u góry, na lince gazu. Oryginał <50zł a zrobisz sam bez wyciągania pompy.
A co do używek ... wolałbym swoją regenerowana..

Pozdrawiam

no jak tam postepy, byles u majstra ?

podbijam temat...

W sobotę poczułem cudowny zapach ropki w środku toyki...
otwieram maskę pompa wtryskowa wilgotna... i dół upaćkany paliwem...

Podjechałem dziś do mechaniora i mam dylemat regeneracja czy uszczelnienie... oczywiście regeneracja 3 razy droższa...

Paliwo cieknie z dołu, z takiego ustrojstwa ze sprężyną , które nie ma pojęcia do czego służy

Cytat:
2009-10-12 12:40:19, mazur pisze:
podbijam temat... W sobotę poczułem cudowny zapach ropki w środku toyki... otwieram maskę pompa wtryskowa wilgotna... i dół upaćkany paliwem... Podjechałem dziś do mechaniora i mam dylemat regeneracja czy uszczelnienie... oczywiście regeneracja 3 razy droższa... Paliwo cieknie z dołu, z takiego ustrojstwa ze sprężyną , które nie ma pojęcia do czego służy

Nie spotkalem jeszcze aby pompa po regeneracji chodzila przynajmniej tak samo jak przed.Jezeli nie miales z nia problemow i niema luzow na walku to uszczelniaj i modl sie aby niczego nie spieprzyli.

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

Cytat:
2009-10-12 19:44:21, Bigelektron pisze:
Nie spotkalem jeszcze aby pompa po regeneracji chodzila przynajmniej tak samo jak przed.Jezeli nie miales z nia problemow i niema luzow na walku to uszczelniaj i módl sie aby niczego nie spieprzyli.

Właśnie gdzie nie podpytam to słyszę taka sama opinie, a wręcz jeszcze dalej ze jak spieprza regeneracje do będzie jeszcze gorzej niż przed i pompa na śmietnik...

cóż w środę rano do lekarza i zobaczymy...

Moze są jakies zestawy naprawcze ?
Kupuje sie moze wszystkie uszczeleczki w ASO i wymienia i pozniej tylko do regulacji, tak mysle..
Robi się jakies roboty szlifierskie, tulejowanie itp. ?

Podobno przy regeneracji kupują nowe uszczelki, coś tam szlifują, niby tulejki wymieniają itp.. ale nie chce mi sie wierzyć, ze oni to tak wszystko ładnie robią jak gadają... poza tym trzeba to przecież jeszcze uregulować, a to już inna bajka...

narazie oddałem do uszczelnienia, facet grzebie się w dieslach od lat osiemdziesiątych to raz, dwa ze naprawiane są u niego samochody pogwarancyjne z firmy od mojego kumpla, więc ma motywacje żeby się przyłożyć

cóż zobaczymy...

toyka odebrana...
dał gwarancje na to co robił...
zobaczymy...