Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-10-01 16:21:28 PiterK a uzywka mamy kilka miejsc w kraku gdzie mozna ppytac ...? |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-01 17:42:34 Dzisiaj byłem u pompiarza , wycenił uszczelnienie pompy na 250 zł więc nie tak źle.
Tyle ze nie podejmuje się jej wymontować więc musi to zrobić mechanik i trzeba mu dostarczyć samą pompe. Myśle że za 100 zeta to zrobi ale musze czekać bo wyjechał sobie do sanatorium skubaniec) Tak myśle że lepiej chyba uszczelnić niż kupować używke bo nie wiadomo w jakim stanie będzie, a tak to mam nowe uszczelnienie i spokój na jakiś czas. Pozdro. |
BabciaEwa TOYOTA FRIEND Mitsubishi Mirage Kraków | 2007-10-01 18:03:32 Moja też kiedyś chorowała na to samo. Niczego nam nie kazali demontować. Majster zrobił wszystko sam.
Nie pamiętam dokładnie ile to wszystko kosztowało, ale chyba coś koło 200 zł plus uszczelka. Majster ordynuje na ul. Kuźnicy Kołłątajowskiej, tel.: 012 415-57-32. Pozdrowienia |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-01 18:55:16 Hehehe dokładnie tam gdzie byłem dzisiaj) Tyle że wyciek jest w kilku miejscach od dołu pompy więc trzeba ją zdemontować. Trzy lata temu uszczelniałem pompe od góry i wtedy faktycznie zrobili na miejscu) Pozdro. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-06 11:35:28 Witam! gostek ma do sprzedania kompletną pompe wtryskową podobno w dobrym stanie za 250 zł (zresztą ma też kompletny silnik do sprzedania więc auto było do czasu rozbiórki na chodzie) , tyle samo kosztować będzie uszczelnienie mojej. Więc pytanie do kumatych w temacie co robić? Kupować drugą czy uszczelniać? Pozdro. |
PiterK Toyota Carina 2.oD Kraków | 2007-10-09 10:59:05 Panowie jest problem duży. Bo o ile naprawiaczy pomp już znalazłem sporo to nikt nie chce się podjąć wymontowania i zamontowania pompy w moim wózku.
Mój mechanik powiedział że nie chce ryzykować unieruchomienia samochodu a z pompiarzy też nikt nie ma na to ochoty. Zna ktoś jakieś namiary w kraku? Pozdro. |
![]() Perzan TOYOTA MANIAK ST191L-DWMNKW Kraków | 2007-10-09 11:36:24 Zagadaj do Cromma albo Markaw. Mają jakiegoś magika od Toyoty ![]() Pozdro. |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-10-11 15:47:52 wyslalem prw. z info. i telefonem zadzwon i zapytaj sie |
![]() MisiekII (S) T E L E T U B I Ś Diesel Power Drift Machine Super Turbo Burnout | 2007-10-11 21:31:19 Witam
600zł to uszczelnienie+powiedzmy regeneracja całej pompy w dobrym serwisie np Boscha. Sprawdź czy to na pewno leci od dołu. Zazwyczaj puszcza uczelniacz u góry, na lince gazu. Oryginał <50zł a zrobisz sam bez wyciągania pompy. A co do używek ... wolałbym swoją regenerowana.. Pozdrawiam |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2007-10-15 11:18:29 no jak tam postepy, byles u majstra ? |
mazur TOYOTA DRIVER niebieski jakiś taki WY | 2009-10-12 12:40:19 podbijam temat...
W sobotę poczułem cudowny zapach ropki w środku toyki... otwieram maskę pompa wtryskowa wilgotna... i dół upaćkany paliwem... Podjechałem dziś do mechaniora i mam dylemat regeneracja czy uszczelnienie... oczywiście regeneracja 3 razy droższa... Paliwo cieknie z dołu, z takiego ustrojstwa ze sprężyną , które nie ma pojęcia do czego służy ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2009-10-12 19:44:21
Nie spotkalem jeszcze aby pompa po regeneracji chodzila przynajmniej tak samo jak przed.Jezeli nie miales z nia problemow i niema luzow na walku to uszczelniaj i modl sie aby niczego nie spieprzyli. ![]() ![]() ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
mazur TOYOTA DRIVER niebieski jakiś taki WY | 2009-10-13 09:45:03
Właśnie gdzie nie podpytam to słyszę taka sama opinie, a wręcz jeszcze dalej ze jak spieprza regeneracje do będzie jeszcze gorzej niż przed i pompa na śmietnik... cóż w środę rano do lekarza i zobaczymy... |
![]() Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2009-10-13 09:52:50 Moze są jakies zestawy naprawcze ?
Kupuje sie moze wszystkie uszczeleczki w ASO i wymienia i pozniej tylko do regulacji, tak mysle.. Robi się jakies roboty szlifierskie, tulejowanie itp. ? |
mazur TOYOTA DRIVER niebieski jakiś taki WY | 2009-10-14 10:05:52 Podobno przy regeneracji kupują nowe uszczelki, coś tam szlifują, niby tulejki wymieniają itp.. ale nie chce mi sie wierzyć, ze oni to tak wszystko ładnie robią jak gadają... poza tym trzeba to przecież jeszcze uregulować, a to już inna bajka...
narazie oddałem do uszczelnienia, facet grzebie się w dieslach od lat osiemdziesiątych to raz, dwa ze naprawiane są u niego samochody pogwarancyjne z firmy od mojego kumpla, więc ma motywacje żeby się przyłożyć ![]() cóż zobaczymy... |
mazur TOYOTA DRIVER niebieski jakiś taki WY | 2009-10-14 15:13:39 toyka odebrana...
dał gwarancje na to co robił... zobaczymy... |