Wpisanie gazu do dowodu rej.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam problem z wpisaniem instalacji gazowej do dowodu rejestracyjnego. Od razu napiszę że jest to głównie moja wina, ale może jest jakiś sposób żeby z tego wybrnąć..

Założyłem gaz w 2005 roku. Dostałem komplet dokumentów, homologację na butlę, fakturę, wszystko co potrzeba do wpisania gazu w urzędzie, jednak ze zwyczajnego braku czasu nie zdecydowałem się na zajęcie miejsca w kolejce i załatwienie tej prostej sprawy, jaką jest wpisanie gazu w dowód rejestracyjny.

Minął rok i skończyła się ważność przeglądu. Dalej nie miałem wpisanego gazu do dowodu rejestracyjnego, a mimo wszystko przegląd został podbity - pomyślałem że widocznie tak może być...

Minął kolejny rok, znowu czas na przegląd, jednak tym razem z powodu braku odpowiedniego wpisu, przeglądu nie dostałem.

Pojechałem więc do urzędu, żeby wpisać gaz w dowód. Niestety nie mogłem tego zrobić, ponieważ poprzedni przegląd był zrobiony mimo iż nie powinien (gaz nie wpisany w dowód).

Nie wiem co mam teraz zrobić, bo nie mogę zrobić przeglądu bez wpisu gazu w dowodzie, a z kolei tego wpisu nie mogę otrzymać, bo poprzedni przegląd nie powinien być podbity.

Wymontować gaz? Nowe dokumenty do instalacji? (wtedy bym zarejestrował gaz tak, że niby niedawno go założyłem) No i skąd je wziąść? Sam już nie wiem, jeżeli macie jakiś pomysł to dajcie znać...

Moze ktos Ci podpowie jakies dore rozwiazanie , w ostatecznosci musisz zalatwic sobie nowe papiery. W mojej miejscowosci jest to koszt ok 200zl. Mozesz podjechac tez do zakladu ktory Ci to montowal, moze cos wykombinuja , taniej , ewentualnie za darmo. Zeby nie bylo watpliwosci , to jest niezgodne z prawem.