Kupiłem sobie...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie. Temat jest ciekawy i niecodzienny więc się pochwalę

W związku z tym, że moje obecne oponki 185/55/13 nie maja juz praktycznie bieżnika postanowiłem rozglądnąc się za oponami. Idę dziś na giełdę samochodową na dział z oponami uzywanymi i nagle...nie wierzę własnym oczom!!! Koleś miał 4 opony firmy Pos-A-Traction (dla niewtajemniczonych to amerykańska firma która robi opony do samochodów wyścigowych i tzw.high performance cars). Opony w Polsce praktycznie nie do kupienia, które w stanach w rankingach na najlepsze opony na tory zawsze są w pierwszej trójce marek

Zapytałem kolesia o cenę-troszkę mną telepnęło jak ją usłyszałem ale po dokładnych oględzinach gum doszedłem do wniosku, że muszę je mieć (bieżnika mają uwaga: od 0,8 do 1,1 cm!!!). Poza tym są to opony trudne do zajechania Zaliczka, wycieczka do bankomatu i już je mam. Jutro zakładam i opiszę wrażenia z jazdy.

Jako ciekawostkę powiem, że nie ma na nich oznaczenia rozmiaru ale wg mnie i sprzedającego są to gumy 185/60/13 chociaż wyglądają jak 205-typowe walce

Jak ktoś chce je zobaczyć, to tu:
http://2fast4u.w.interia.pl/opony/opony.htm

..ojoj ! sorry ale wyglądają jakby leżały gdzieś przez conajmniej 15 lat! (ten oldskulowy bieżnik i podejrzanie błyszcząca guma)

Jakiś dziwny bieżnik mają te oponki

Bieżmik rzeczywiście jak w jakiś bardzo starych oponach.

Wyglądają rzeczywiście ciekawie a jeżeli można wiedziećile cię kosztowała ta przyjemność ???

Co do bieżnika i opon, to do tej pory ta firma robi ten model. To jest opona na mokre tory i podobno nie ma sobie równych (właśnie sprawdzałem w necie ). Poza tym ten połysk to tylko wyszedł na zdjęciach-gumy są matowe i nie były psikane żadnym upiększaczem i nabłyszczaczem do opon.

Co do ceny-cóż rarytas kosztuje-niech cena pozostanie tajemnicą w każdym bądź razie nie przepłaciłem Byłem przygotowany, że wydam 400 zeta na opony ale wydałem troszkę więcej
Tak przy okazji były też oponki TOYO 205/60 prawie nowe za 200 zeta za 2 sztuki. Niestety koleś nie miał kompletu

i pewnie po jeżdzie testowej nowych opony, przytargasz sobie następnego dawce..... organów

Cytat:
2003-06-29 15:59:38, polonezcaro pisze:
i pewnie po jeżdzie testowej nowych opony, przytargasz sobie następnego dawce..... organów

A właśnie co tam z tym borewiczem?

Czeka na operację

Ciekawe opony, takiego bieżnika jeszcze nie widziałem. Mam nadzieję, że będą się Tobie dobrze sprawowały. Po zamontowaniu opisz wrażenia z jazdy.

Wygladaja na D-124 nadmuchane do ranic mozliwosci..
Ale czekam na wrazenia z jazdy. Po suchym i gorącym

Faktycznie wyglądają jak "kartoflaki"

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

http://2fast4u.w.interia.pl/opony/opony.htm

Pod tym adresem fotki mojej fury już na założonych gumach

Jeżeli chodzi o wrażenia z jazdy, to jest git-trzymają się dobrze, dupa nie lata na zakrętach a i palą się pięknie

Poczekam na deszcz, to się zobaczy co one są warte

Oponiarz, który mi je zakładał zrobił takie oczy i stwierdził, że gumy są zajebiste i że długo na nich pojeżdżę. Ciężko je było wyważyć ze względu na grubość gumy użytej do ich produkcji (podobne ilości są w oponach do terenówek-tak stwierdził) ale w końcu się udało i kółeczka pięknie się kręcą. Koleś jak je zobaczył na samochodzie, to stwierdził, że mam Poldka Dragstera

dla mnie baja, git, pieknie wygladaja i wierze ze auto zyskalo na wlasciwosciach jezdnych (na pewno nie na spalaniu)

gratulacje!

fele tez dokupiles?

Mnie też się podoba... A felgi już miałem wcześniej

A teraz wyobraźcie sobie jak mój poldek bedzie wyglądał na tych gumach jak będzie na nim rzucony czarny mat i reszta dodatków w chromie....

[ wiadomość edytowana przez: SerU408 dnia 2003-06-30 17:14:24 ]

Zajefajne

Oponki swietnie sie prezentuja, a na pomalowanym autku bedzie jeszcze lepiej
P.S. Kukurydza latos obrodzila ?

A propos kukurydzy-na zdjęciach z przekładki Lecha możecie zobaczyć jaka ona była malutka... A teraz...Dała do wiwatu

Cytat:
2003-06-30 18:00:51, SerU408 pisze:
A propos kukurydzy-na zdjęciach z przekładki Lecha możecie zobaczyć jaka ona była malutka... A teraz...Dała do wiwatu

Tak wlasnie sadzilem ze to ta sama

Cytat:
A teraz wyobraźcie sobie jak mój poldek bedzie wyglądał na tych gumach jak będzie na nim rzucony czarny mat i reszta dodatków w chromie....

MAD MAX IV !