MotoNews.pl

Toyota RAV4 r. 2002 - zmiana radia z 2 din na 1 din

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, potrzebuje informacji czy istnieje ramka serwisowa do toyoty rav4 rocznik 2002, ktora posluzylaby jako przejscie z radia 2 din na 1 din? bylem juz 3 razy w Rzgowie i sprzedali mi jakas zaslepke na 1 din za 110 zl i to w ogole nie pasuje, w pulpicie zostaja przerwy po bokach tej zaslepki, mam tez ta podrobke z allegro i ona takze nie pasuje (moze jakos ja zamontowaloby sie, ale kiepsko to wyglada), jesli ktos z was zmienial radio na standardowe np clarion, to prosze o info gdzie kupowaliscie te czesci jaka byla ich cena i jak to mniej wiecej wyglada. Kontaktowac mozna sie ze mna rowniez przez gg: 8349873. Pozdrawiam

niema

-----------------
Toyota Lexus diagnostyka i naprawa
Rowniez hybrydowe i wersje USA
Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream
Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera.
Naprawa elektroniki.
Regeneracja sterownikow Air bag.
Wpisywanie nr.Vin w komputer

jestes tego pewny? w serwisie mowila mi, ze jest, tylko nie wiedza jeszcze gdzie tego szukac. Kiedys w rozmowie z jakas osoba na gg tez powiedzial mi ze dal za taka ramke 130 zl i zalozyl wtedy normalne radio, ale nie mam juz jego gg.

Cytat:
2007-10-19 18:18:47, someone_23 pisze:
jestes tego pewny? w serwisie mowila mi, ze jest, tylko nie wiedza jeszcze gdzie tego szukac. Kiedys w rozmowie z jakas osoba na gg tez powiedzial mi ze dal za taka ramke 130 zl i zalozyl wtedy normalne radio, ale nie mam juz jego gg.

Moge sprawdzic ale z Toyoty napewno nie bedzie bo po co komus zakladac zamiast radia z komputerem pokladowym zwykle radio?

-----------------
Naprawa elektroniki.

ale mi to komputer... srednie spalanie, predkosc i chwilowe spalanie ;], po prostu boski komputer pokladowy, dzisiaj bylem w Rzgowie i przegladalismy ten katalog czesci i wyszlo na to ze toyota wyprowadzala na rynek rav4 z radiem 1 din, wiec musi byc cos takiego.

Apropo radia to nie na takie zwykle wymieniam ;], totalna zmiana audio zostala zaplanowana, jednostka sterujaca to clarion dxz 748 rmp. Glosniki, wzmacniacz, skrzynia i kondensator "czekaja" na podlaczenie tego radia ;]

[ wiadomość edytowana przez: someone_23 dnia 2007-10-19 18:39:03 ]

Cytat:
2007-10-19 18:35:34, someone_23 pisze:
ale mi to komputer... srednie spalanie, predkosc i chwilowe spalanie ;], po prostu boski komputer pokladowy, dzisiaj bylem w Rzgowie i przegladalismy ten katalog czesci i wyszlo na to ze toyota wyprowadzala na rynek rav4 z radiem 1 din, wiec musi byc cos takiego. Apropo radia to nie na takie zwykle wymieniam ;], totalna zmiana audio zostala zaplanowana, jednostka sterujaca to clarion dxz 748 rmp. Glosniki, wzmacniacz, skrzynia i kondensator "czekaja" na podlaczenie tego radia ;] [ wiadomość edytowana przez: someone_23 dnia 2007-10-19 18:39:03 ]

To i z glosnikami bedzie jazda zeby je tam upchnac
Jak juz rzezbic to po calosci.
Podejrzewam ze radio zamocujesz bez problemu w stelarzu po 2din,a konsolke mozesz sobie zrobic jakas oryginalna..np z papierowej pulpy pokrytej zywica i np obciagnac to jakims materialem np skora efekt bylby niezly

-----------------
Naprawa elektroniki.

jak mozesz to sprawdz czy jest taka oryginalna przejsciowka radiowa. Nie chce sie bawic w takie samorobki.

znajdzie sie cos do mojej rav4 ?

Cytat:
2007-10-21 22:02:11, someone_23 pisze:
znajdzie sie cos do mojej rav4 ?

Sprawdze we wtorek jak bede w pracy

-----------------
Naprawa elektroniki.

i jak?

nie ma takiej ramki?

Cytat:
2007-10-27 12:28:46, someone_23 pisze:
nie ma takiej ramki?

sorki nie sprawdzilem mialem troche problemow ale postaram sie sprawdzic

-----------------
Naprawa elektroniki.

prosze o pomoc w tej sprawie, bo chcialbym wkoncu wyprobowac swoj sprzet audio, ktory lezy u mnie w pokoju

Cytat:
2007-11-04 09:59:02, someone_23 pisze:
prosze o pomoc w tej sprawie, bo chcialbym wkoncu wyprobowac swoj sprzet audio, ktory lezy u mnie w pokoju

No niestety przyparlem do muru szefa dzialu czesci ,nie wykluczyl ze takie cos istnieje ale niema gwarancji ze bedzie pasowac.W kazdym badz razie w kraju nikt czegos takiego nie zamawial.

-----------------
Naprawa elektroniki.

a jaka bylaby cena tego? i z ilu czesci to sie sklada bo w lodzi wyszlo im ze az z trzech i koszt to 340 zl - ramka do radia - zdzierstwo

a moze warto poszukac tych czesci w autach gdzie montowano takie samo radio? celica, corolla, avensis itp?

Strasznie długo się z tym męczysz
Może warto poszukać ofert frezowania w blachach nierdzewnych lub nawet jakimś ABS (kiedyś można było na allegro zamówić sobie dowolne logo w blasze nierdzewnej ale niestety nie mogę teraz znaleźć) i po prostu dorobić taką ramkę. Myślę, że nawet by wyszło taniej niż w ASO ...

zastanawialem sie nad tym, ale nie znam zadnych wymiarow, wiec zlecenie przez internet odpada, poza tym takich zakladow w poblizu mnie nie ma, wiec musialbym pewnie auto zostawic, a to odpada, bo nie bede mial jak wrocic.

Może taka ? http://www.car-audio.com.pl/sklep/produkt.php?pId=600&subCatId=59

kupilem to juz, to jest shit nie ramka! w ogole nie pasuje.