Wymiana oleju i filtra TD

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, szukalem i nie znalazlem :/ pytanko.. co ile km nalezy wymienic olej i filtr w TD? i drugie pytanko jakiego oleju najlepiej uzyc zima do disla?

co 7500 bez, a co 10000 z przeplywomierzem

Cytat:
2007-11-05 01:05:37, chemik333 pisze:
z przeplywomierzem

??

pewnikiem sie sypie jak nie wymienisz oleju na czas

[ wiadomość edytowana przez: fatboy82 dnia 2007-11-05 10:45:44 ]

ło jeja jeja... no diesle nie wszystkie mialy przeplywomierz powietrza, a po nim jest wlasnie rozroznienie...

Brayan nie dziw się chemik dobrze prawi. Są takie i takie. Mój jest z.

Cytat:
2007-11-05 17:18:12, gieroy pisze:
Brayan nie dziw się chemik dobrze prawi. Są takie i takie. Mój jest z.

Twoj to wogole nie pasuje do tego tematu

Bo moja jest wyjątkowa 2001 rok. Ewenement. Nikt takiej nie ma Ale najważniejsze, że wśród większości (niestety) marudzących użytkowników 2.5 TD jestem bardzo zadowolony bo nie mam podstaw.

[ wiadomość edytowana przez: gieroy dnia 2007-11-05 18:21:37 ]

qrka Gieroy - myslalem ze masz DTI... a to nie? Hmmm... ciekawe zatem czy ten moj nieszczesny interfejs polaczylby sie z DTI...

Szlachetne TD. A chyba zaglądaliśmy pod maskę? A może i nie.

koledzy wrocmy do pytania.. tzn jakiego oleju najlepiej na zime uzyc? jak juz bede zminial filtr to olej tez moze zmienie na inny.. obecnie castrol

Jeśli zmieniasz filtr to nie - może zmień olej- tylko na pewno musisz zmienić olej sama wymiana filtra nic Ci nie da.
A jeśli chodzi o olej ja jeżdżę na Mobilu , zresztą to wszystko i tak z "jednej beczki lane" i zależy jeśli masz wlany 10 lub 15W to nie masz co kombinować za zmianą na zimę, natomiast gdybyś miał wlane jakieś cholerstwo o parametrach 20W to proponuję zmianę na rzadszy czyli piętnastkę , to było by na tyle

[ wiadomość edytowana przez: nynek10 dnia 2007-11-05 20:43:36 ]

Cytat:
2007-11-05 20:43:00, nynek10 pisze:
Jeśli zmieniasz filtr to nie - może zmień olej- tylko na pewno musisz zmienić olej sama wymiana filtra nic Ci nie da.

Pojechałeś z koksem...ni chu chu, nikt nie zrozumie o co chodzi , poza tym, nie wiedziałem, że można zmienić sam filtr oleju, nie zmieniając oleju, no chyba, że go wylewasz, wymieniasz filtr i ponownie wlewasz...
Moim zdaniem powinieneś się powstrzymywać od pisania takich porad...

Cytat:
koledzy wrocmy do pytania.. tzn jakiego oleju najlepiej na zime uzyc? jak juz bede zminial filtr to olej tez moze zmienie na inny.. obecnie castrol

zostaw castrol jest dobry do silników Bmw, a nawet dedykowany..
10w40, jest ok czy to zima czy lato..
a ile przebiegu ma twój motor..??
zresztą na forum pisane już było o olejach, filtrach i innych gadzinach.. wystarczy troche się wysilić i okiełznać wyszukiwarke..
ona prawde Ci powie..
temat kibel !!!

no szukalem ale nie wszystkie odpowiedzi znalazlem np.. po ilu km nalezy wymienic filtr i olej.. tego nie znalazlem.. co do silnika to juz nakulane jest 178000km..

słabo szukałeś.. ja znalazłem conajmniej kilka topów w których jest mowa o oleju + TD..

pozdrawiam

Cytat:

[quote] 2007-11-05 18:34:22, chemik333 pisze: Hmmm... ciekawe zatem czy ten moj nieszczesny interfejs polaczylby sie z DTI...

chemik 333 ja mam DTI i chętnie bym też sprawdził jak tylko będę w Warszawie .

[ wiadomość edytowana przez: GrzegorS dnia 2007-11-07 20:14:18 ]

[ wiadomość edytowana przez: GrzegorS dnia 2007-11-07 20:15:37 ]

[ wiadomość edytowana przez: GrzegorS dnia 2007-11-07 20:16:21 ]

Cytat:
2007-11-07 14:29:46, speed_pn pisze:
no szukalem ale nie wszystkie odpowiedzi znalazlem np.. po ilu km nalezy wymienic filtr i olej.. tego nie znalazlem.. co do silnika to juz nakulane jest 178000km..

no, no po tylu kilometrach to rzeczywiście czas wymienić filtr i olej

)) nie no coz.. olej wymieniany byl ok 11 tys km temu wiec spokojnie w ten weekend zabieram sie za moje "malenstwo"